На първо класиране с прием от септември тази година влизат

...
На първо класиране с прием от септември тази година влизат
Коментари Харесай

Излезе първото класиране за детски градини в София

На първо класиране с банкет от септември тази година влизат 10 530 деца, заяви пред публицисти зам.-кметът по образованието Тодор Чобанов.

Класирането за образователната 2019/2020 година беше осъществено през днешния ден в Столичната община в наличието на зам.-кмета Чобанов, на шефа на дирекция " Образование " към общината Мария Минчева, пред наставнически организации и медии.

Резултатите от класирането ще бъдат оповестени на следващия ден на интернет страниците на детските заведения, а родителите на признатите деца ще получат писма по имейл също на следващия ден.

Зам.-кметът Чобанов осведоми, че оповестените свободни места в детските градини и ясли са 13 948, а кандидатстващите за тях - 19 903 деца. От тях 2227 към този момент са признати в детски заведения, само че желаят да се реалокират. 7146 са некласирани и ще се борят на идващите класирания за към 3500 места, осведоми Чобанов.

По думите му броят на кандидатстващите деца през тази година е с към 2500 повече от мината година. Това са деца, които са се преселили със своите родители в последната една година в София. Зам.-кметът изрази страдание, че по-големият брой деца се дължи не на естествения приръст, а на механичната миграция на популацията.

Второто класиране ще се извърши на 24 май, третото - на 7 юни, четвъртото класиране е на 21 юни. От 21 август стартират настоящите класирания, осведоми зам.-кметът Чобанов.

Той напомни, че сега се строят седем здания на детски градини, правят се реконструкции и разширения на три детски градини. През тази година ще стартира и строителството на осем здания на детски градини, като е допустимо броят им да бъде по-голям според от бюджетните параметри през средата и втората половина на годината, сподели още Чобанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР