На първо четене: Енергийната комисия забрани на Лукойл“ да изнася

...
На първо четене: Енергийната комисия забрани на Лукойл“ да изнася
Коментари Харесай

Вечерни новини: Забрана за „Лукойл“; ЕЦБ се заяде с биткойн

На първо четене: Енергийната комисия забрани на „ Лукойл “ да изнася горива
Депутатите в енергийна комисия утвърдиха на първо четене възбрана рафинерията на „ Лукойл Нефтохим “ в Бургас да изнася артикули, създадени от съветски петрол. Проектът е на Движение за права и свободи и бе подсилен от малко над половината народни представители в комисията. Преди самото гласоподаване двама министри и един зам.-министър в дълго встъпление обясниха по какъв начин решението би навредило на българската стопанска система.
Правителството се пробва да узакони строителството на „ Хемус “
Служебният кабинет прави опит да позволи драмата с противозаконното строителство на автомагистрала „ Хемус “ и част от скоростния път Видин – Ботевград. На днешното си съвещание Министерският съвет утвърди план за изменение на Закона за устройство на територията, който цели въпросните обекти да получат статут на толерантност.
Кабинетът засекрети тол системата като обект от национална сигурност
Националното тол ръководство става стратегически обект от голяма важност за националната сигурност. Това реши Министерският съвет на днешното си съвещание. Промяната на статута значи, че за гарантирането на отбраната му към този момент ще се грижи ДАНС. Докато критиците се притесняват, че засекретяването ще направи активността му още по-непрозрачна, краткотрайната власт огромни упования за надеждно и безпроблемно действие на тол системата и даже за по-ефективно събиране на пътни такси. 
България към този момент е изцяло интегрирана с европейския пазар на ток
Българският електроенергиен пазар към този момент е напълно интегриран с европейския с въвеждането в действителна работа на пазарното обединяване „ в границите на деня “ на българо-гръцката граница. Електроенергийният систематичен оператор (ЕСО) заяви, че присъединението на страната към Единния европейски пазар на ток се е случило във вторник, 29 ноември. Това е част от четвъртата вълна за пазарна интеграция.
Комисия за защита на конкуренцията позволи на „ ВП Брандс “ да купи най-големия производител на оцет в България
Производителят на разнообразни алкохолни питиета – от вино до водка – „ ВП Брандс Интернешънъл “ получи позволение да придобие 100% от най-големия производител на естествен и органически оцет „ Веда “. Това излиза наяве от последното решение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) след изработен обстоен разбор на пазара.
„ Без аналог “: Как се случи неочакваната цифровизация на българското обучение
Пандемията видимо завари всички неподготвени да скочат в напълно цифрова форма на работа, учене и другарство. За едни обаче това се оказа по-лесно, в сравнение с за други. А образецът с другояче консервативната просветителна система е един от най-красноречивите за бърза и повсеместна цифровизация. От строго присъствено допреди това, образованието ненадейно мина онлайн. Под напора на събитията през днешния ден то наподобява по-съвременно и най-малко от софтуерна позиция може да се каже, че е по този начин. Друг е въпросът за качеството му откъм наличие и преподаване.
ЕЦБ назова биткойн „ изкуствено поддържан “ и „ на последно издихание “
Биткойнът се поддържа изкуствено и не би трябвало да се легитимира от регулаторите или финансовите компании, написа Европейската централна банка в обява в блога си в сряда. Статията дефинира токена като „ несъответствуващ “ както за заплащане, по този начин и за инвестиция. Съмненията, изясняват създателите, произтичат от неговия „ концептуален дизайн и софтуерни дефекти “, които вършат преводите с него „ тромави, мудни и скъпи “. Те приканиха регулаторите да не дават легитимност на цифровата валута в името на нововъведенията.
Фед попари очакванията за скорошно понижаване на лихвите
Представителите на Федералния запас попариха очакванията на вложителите за неотдавнашен завършек на войната против инфлацията и бързото прекосяване от повишение на лихвените проценти към тяхното понижаване. Вместо да се възвърне, стопанската система на Съединени американски щати ще се свие и ще се изправи пред упорити нараствания на цените през идната година. Това съобщи Кристофър Смарт, основен световен пълководец и началник на Barings Investment Institute.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинЛукойл Лукойл Нефтохим Бургас възбрана експорт на горива дизел тол система национална сигурност Автомагистрала Хемус пазар на ток ВП Брандс Интернешънъл VMware цифрово обучение биткойн ЕЦБ лихви ПоследниНай-четениНакратко 12 Вечерни вести: Забрана за „ Лукойл “; ЕЦБ се заяде с биткойн Компании 68 Българската „ АмонРа “ набра 3 млн. лева от борсата за експанзията си в Румъния Енергетика 2537 На първо четене: Енергийната комисия забрани на „ Лукойл “ да изнася горива Инфраструктура 100 Правителството се пробва да узакони строителството на „ Хемус “ Компании 9230 Собственикът на „ Хиполенд “ построява ритейл парк за €15 млн. в Добрич Индустрии 6396 Бизнесът с изнесени услуги в България набъбна с 10 000 души Накратко 6242 Новините от седмицата: „ Лукойл “ с ултиматум; Ново предписание за пенсиите; Още 8 F-16 за $1.3 милиарда Компании 5710 Rolls-Royce сполучливо тества водороден мотор Всички новиниОще от НакраткоВиж всичкиВечерни вести: Гласуваха удължаването на бюджета; КЕВР санкции 6 енергийни сдружения  Вечерни вести: Газът в България нараства с към 19%; Радев смъмри депутатите
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР