На остров Света Анастасия ще може да се пристава с

...
На остров Света Анастасия ще може да се пристава с
Коментари Харесай

Новият кей На остров Света Анастасия вече е завършен

На остров Света Анастасия ще може да се пристава с по-голямо улеснение и сигурност. Това става допустимо след завършването на новия пристан, който обезпечава доста по-добри благоприятни условия за акостиране при един от най-популярните и желани туристически обекти по нашето Черноморие.

Строителните действия по построяването и оборудването на оборудването напълно са приключени. Предстои да бъде публикуван акт 16 за въвеждане в употреба.

„ Това е значим план за Бургас и с него продължаваме осъществяването на тактиката ни за развиване на туризма в района. Остров Света Анастасия е измежду най-популярните дестинации по нашето Черноморие. Освен него, ние продължаваме да развиваме и други обекти, като лодкостоянките в Рибарското населено място и „ Крайморие “, както и новия Културно исторически комплекс „ Ченгене скеле “. Така по едно и също време съхраняваме старите обичаи на района и подкрепяме развиването на морското дело. “, разясни кметът Димитър Николов.

Новият пристан е с дължина 40 метра и на него може да дебаркират както туристическите корабчета, по този начин и гости със лични дребни яхти и лодки. В непосредственост до кея има подложен понтон за прекъсване на джетове, които са изключително известни за разходки в залива.

Реализирането на плана ще усъвършенства сензитивно капацитета на острова да посреща възходящия всяка година поток от туристи, ще обезпечи опция да се организират повече събития както от културния календар на Община Бургас, по този начин и от частен темперамент.

Кеят разполага с водоснабдяване, електрическо съоръжение и навигационни детайли, които ще обезпечат неговото независимо действие.

Съществуващият дребен кей на остров Света Анастасия също е реконструиран. Той е продължен с 5 метра в южна посока, което го прави доста по-функционален за приемането на плавателни съдове.

Строителните действия бяха осъществени благодарение на 100-тонен плаващ кран, оборудван при плануваните насипни и отчасти изкопни работи с грайфер, самоходни и несамоходни шалани, дребни лодки, водолазен катер и водолазна група. Работният развой мина при специфична организация, с цел да не се пречи на потока от туристи, които през лятото посещаваха острова.

Изграждането на новия пристан и реконструкцията на съществуващия ще обезпечи по-голяма отбрана при бурно море и ще попречва процесите на ерозия на остров Света Анастасия.

Строителните действия са осъществени в границите на план „ Силата на водата. Подкрепа за повишение капацитета на община Бургас като конкурентоспособна туристическа дестинация “, финансиран от Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014 – 2020г. “, Фонд за устойчиви градове, Община Бургас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР