На остров Лидо във Венеция се открива 74-тото издание на

...
На остров Лидо във Венеция се открива 74-тото издание на
Коментари Харесай

Международен кинофестивал във Венеция

На остров Лидо във Венеция се открива 74-тото издание на най-стария кинофестивал в света, който ще се организира от 30 август до 9 септември, осведоми Народоосвободителна въстаническа армия.

Председател на журито тази година е американската актриса Анет Бенинг. Основната конкурсна стратегия включва 21 кинотворби.

При откриването на кинофеста ще бъде прожектирана лентата на американския режисьор Александър Пейн " Downsizing " („ Малък огромен живот ”). Това е една творба от региона на научната фантастика, в която основните герои Мат Деймън и Кристен Уиг би трябвало да се смалят, с цел да обхванат в свят на благосъстояния, какъвто не са виждали.

Венецианската Мостра ще бъде закрита с прожекцията на филм на японския режисьор Такеши Китано. Той ще показа третата част от трилогията си, стартирана през 2010 година - " Outrage " („ Избухването ”).

С почетни награди " Златен лъв " за повсеместен принос в киноизкуството ще бъдат отличени американските екранни идоли Робърт Редфорд и Джейн Фонда. Те ще получат влиятелните си награди на 1 септември.

По аления килим тази година се чакат да преминат куп холивудски звезди, измежду които Джулиан Мур, Дженифър Лорънс, Мишел Пфайфър, Джордж Клуни, Мат Деймън, Итън Хоук и други.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР