На официална церемония днес Държавната агенция за закрила на детето

...
На официална церемония днес Държавната агенция за закрила на детето
Коментари Харесай

Д-р Йорданка Ненчева от Варна с приз посланник на доброто

 На публична гала през днешния ден Държавната организация за протекция на детето отличи Посланици на положителното за 2020 година Награждаването се провежда за повторно от Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД), която стимулира публични институции, организации и жители да опишат истории за хора, помогнали на дете или на фамилията в сложен миг, неволя, тежък случай, и които са трансформирали житейска орис.

На събитието, което се състоя в хотел " Балкан “ и събра близо 150 деца, родители, представители на институции и организации, бяха показани най-вълнуващите истории от цялата страна, които подсетиха за избора да бъдем по-добри.

Официалната стратегия бе конферирана от актрисата Елена Петрова и телевизионния водещ Драгомир Драганов, които по прочувствен метод показаха всички отличени. Новите Посланици на положителното за 2020 година, чиито истории заразяват със своя образец за добрина и човещина, са двадесет и пет и са от разнообразни публични посоки.

Председателят на Държавна организация за протекция на детето доктор Елеонора Лилова приветства многочислените посетители събрали се в дните на " просвещение, духовенство и просвета “.

" Събрали сме се да почетем едни от най-хубавите хора, с огромни сърца… Те са скромни, само че почтени хора. Като ги отличаваме, се надяваме от ден на ден да заразяваме с образци на положителното и по този начин да създадем по-добър света за нашите деца “ – сподели доктор Лилова. Тя връчи първата премия – кристална статуетка " Посланик на положителното 2020 година “ на Белоградчишкия свещеник Поликарп, викарий на Софийския митрополит, поради обществената му роля в името на благополучието на децата и фамилиите, както и по тази причина, че води деца по духовния път на Христовата религия.

Развълнуван свещеник Поликарп благодари на Агенцията за протекция на детето за това самопризнание и пожела за в бъдеще да " бъдем още по-добри и да заразяваме с нашия образец, с цел да бъде нашето общество рационално и духовно “.

Статуетки за положителни посланици бяха раздадени на персони и организации в региона на образованието и образованието на деца. Г-жа Янка Такева бе една от първите наградени в категорията. В своето слово тя акцентира, че " българският преподавател може да пропусне някоя методична единица, метод, средство, способ, само че няма право да бъде неприятен човек. Българското учебно заведение е най-голямото приемно семейство и с помощта на това ние съумяваме да се оправим с всички провокации и да оказваме помощ на младежите, които растейки трансформират отношение и държание, просвета и настройки “.

Ученици и учители от няколко града бяха наградени в тази категория, а приветствие сервира доктор Ваня Кастрева, шеф на РУО София-град. Следващите наградени бяха здравни експерти – здравни посредници, лекари, измежду които по детска логика на психиката и психиатрия, както и началници на отделения в лечебни заведения.

Във второто направление награди получиха дейци на детското опазване на здравето. В региона на обществените услуги бяха наградени представители на гражданското общество.

За " Посланик на положителното “ Д-р Елеонора Лилова връчи кристална статуетка и на Д-р Йорданка Ненчева – Председател на Асоциация " Да съхраним дамата “ за нейната обществена роля в името на благополучието на децата и техните фамилии.

" Приемам тази висока премия, като тласък за дейците на обществения фронт в България, които реализират публично значими дела в поддръжка на децата “, показа госпожа Ненчева.

С кристална статуетка " Посланик на положителното " бе награден и екипът на bTV – " Бригада Нов дом “. Медията получи признанието за значима активност към деца и фамилии, изпаднали в материална потребност, защото стотици са променените ориси и ощастливените от тях деца и фамилии.

Сред наградените с кристална статуетка бе и иконом Серафим Янев, и. д. свещеник на Кремиковския манастир и предстоятел на храм " Успение Богородично “ в с. Горна Малина, който построява първите в страната центрове по рехабилитация и интеграция на деца в потребност, подкрепени от Българската православна черква.

Отличено бе и Частно главно учебно заведение " Димитър Екимов “, с. Русаля, което дава гратис образование и цялостен интернат на деца от фамилии в потребност, пробвайки се да ги измъкне от усложненията, в които ги е сложил живота, и да им даде ново начало.

Кристина Костова в гимназията схваща, че има проблеми с четенето и по тази причина бърка несъзнателно, когато написа и чете. По-късно тя основава първия шрифт на кирилица ADYS, който оказва помощ на деца и възрастни с дислексия. В момента шрифтът се популяризира гратис в това число и на уеб страницата на ДАЗД.

Награда получи и варненският " Карин дом “.

Сред формалните посетители, почели събитието, бяха представителят на Световната здравна организация доцент Михаил Околийски, изпълнителният шеф на АБРО госпожа Анна Танова, изпълнителният шеф на НСОРБ госпожа Силвия Георгиева, началникът на РУО София-град доктор Ваня Кастрева, както и представители на организации, организации, общественици и др.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР