На незабравим празник в парка до крепостта Баба Вида“ 30

...
На незабравим празник в парка до крепостта Баба Вида“ 30
Коментари Харесай

А1 и НАПГ подготвиха 350 приемни деца за учебната година

На паметен празник в парка до крепостта „ Баба Вида “ 30 приемни деца от района на Видин и Белоградчик получиха своите раници с просветителни пособияНад половин милион лв. е вложила А1 досега в поддръжка на идеята на приемната грижа в БългарияКомпанията ще влага близо 100 000 лв. за програмата „ Родители+ “ в помощ на стопански уязвими фамилии, с цел да се предотврати раздялата на деца от биологичните им родители. Дарението е събрано посредством първото по рода си приложение на българския пазар A1 SmartAD
Триста и петдесет деца от приемни фамилии в България са подготвени за първия образователен ден. и (НАПГ) обичайно проведоха паметен празник в навечерието на първия образователен ден за деца и младежи в приемна грижа. Тази година тържеството се състоя в парка до крепостта „ Баба Вида “ в град Видин, където заместник-министърът на труда и обществената политика Адриана Стоименова и Нина Неделчева-Георгиева от А1 връчиха особено готови раници с тетрадки, просветителни принадлежности и образователни пособия на децата и юношите от района на Видин и Белоградчик.

Адриана Стоименова, заместник-министър на труда и обществената политика, съобщи: „ Пожеланието ми към Вас е да растете здрави, любознателни и ученолюбиви. Радвам се, че имам опцията да поздравявам Вас и Вашите родители на празника и да благодаря на НАПГ и А1 за поддръжката, която оказват за развиването на приемната грижа, чиято цел е всяко дете да пораства в щастлива, спокойна и вдъхновяваща фамилна среда. Успешна образователна година! “

„ Надявам се раниците с тетрадки и просветителни принадлежности, които сме Ви приготвили за първия образователен ден, да Ви донесат доста наслада и да трансфорат освен днешния ден, само че и цялата година в празник. Пожелавам Ви да сте здрави, любознателни и да следвате фантазиите си. Сигурна съм, че колкото повече учите, толкоз повече благоприятни условия на технологиите ще откривате. Благодаря на Вашите приемни родители, които Ви обичат и вършат всичко належащо да имате щастливо и умерено детство. За нас в А1 да поддържаме Вашите фамилии е идея, с която сме се заели дълготрайно и се веселя да Ви видя радостни и подготвени да поемете по пътя на знанието и тази образователна година. “, разяснява Нина Неделчева-Георгиева от А1 България.

“Нашите приемни деца намират сигурност и любов в фамилиите ни. За доста от учениците ни тази година първият образователен ден е чакан, само че множеството от тях към този момент са научили тежки уроци. Сега е значимо да им покажем, че могат да имат другари, да са щастливи и да учат сполучливо, като разчитаме на всички учители и педагози да одобряват децата ни и да ги поддържат в акомодацията им в учебно заведение. Благодарим за раничките и за другарството с А1 ”, сподели пред децата и родителите Цветелина Милославова, приемен родител и координатор на Националната асоциация за приемна грижа за област Видин.

Празникът е част от дълготрайната поддръжка на А1 за самодейностите на НАПГ, чиято цел е повече деца в страната да порастват в положителна фамилна среда. През последните 9 години А1 е вложила над половин милион лв. за идеята на приемната грижа у нас под разнообразни форми на финансиране. Телекомът подкрепя провеждането на годишни национални лагери за приемни деца и младежи, обезпечава просветителни принадлежности за учениците от приемни фамилии, а по-големите от тях получават кариерно консултиране за младежи. През последните години бяха проведени специфични вечери за зрелостниците от приемни фамилии, церемонии за принос в приемната грижа и годишни срещи на приемните родители.

До края на 2021-а година А1 ще влага близо 100 000 лв. в поддръжка на стопански уязвими фамилии, с цел да предотврати раздялата сред биологичните родители и децата им. Средствата са събрани от даренията от 1 лев, които А1 предоставяше на НАПГ за всяко събаряне на първото по рода си приложение, което компанията започва през 2019-а година. То предлага рекламно наличие, съобразено с ползите и желанията на записалите се консуматори.

С част от набраните със SmartAD средства през 2020-а година НАПГ осъществя програмата „ Родители+ “, в границите на която приемни родители, подготвени за обществени сътрудници, дават прочувствена поддръжка и финансова помощ на родители, чиито деца порастват в беднотия. Инициативата обгръща 14 регионални града и доникъде на тази година по нея бяха подкрепени 78 родители, отглеждащи 81 деца.

Целта на програмата „ Родители+ “ е да предизвиква биологичните родители да разпознават по-добре потребностите на децата си и да търсят поддръжка за това, когато усещат усложнения. Социалните сътрудници на НАПГ доближават до небогати и уязвими фамилии, при които освен приходите, само че и неналичието на обучение и умения за полагане на наставнически грижи слагат децата им в риск.

Приемните родители, подготвени от НАПГ, разпознават съответните потребности на всяко от подпомаганите фамилии, тъй че да могат по-добре да се грижат за децата си. Помощта е в разнообразни посоки, съгласно характерните потребности – от закупуване на медикаменти от първа нужда и прегледи при съответни експерти, до базови поправки в дома на фамилията. Отвъд материалната помощ, за доста от фамилиите по-приоритетна е била прочувствената поддръжка и препоръки за придобиване на на практика умения за грижи за децата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР