“На нашия пазар Фейсбук е по-скоро демоде“ – споделя кенийският

...
“На нашия пазар Фейсбук е по-скоро демоде“ – споделя кенийският
Коментари Харесай

„Фейсбук“ дава един милиард долара на инфлуенсъри, за да стане популярен сред младите

“На нашия пазар Facebook е по-скоро демоде “ – споделя кенийският комедиант Марк Мвас. 25-годишният инфлуенсър има над 160 000 почитатели в ТикТок, където приказва за живота си като студент на комбинация от британски, суахили и диалект, продължава да е песимистичен за качествата си да притегли своята аудитория към обществената мрежа.

" Майка ми е във Facebook, само че не познава ТикТок. Моето наличие е ориентирано към милениалите, които избират други платформи ", изяснява той за Агенция Франс Прес по имейл, представен от Българска телеграфна агенция.

Компанията „ Facebook “ разгласи предходната седмица, че деблокира един милиард $ (850 милиона евро), с цел да заплаща на основатели на наличие, които го популяризират на неговата платформа, в разнородни сфери  като хумора, модата или видеоигрите, до 2022 година.

Ютуб, ТикТок и Снапчат към този момент водят яростна битка, с цел да привлекат персони и техните общности, които могат да донесат обилни доходи от реклами.

Instead of Фейсбук building the gated metaverse - lets just build an open source metaverse that is owned and governed by its usershttps://t.co/II7aAqRLkF
— stani.eth (@StaniKulechov) July 28, 2021
Неотдавна Снапчат стартира да харчи един милион $ дневно за своите най-гледани основатели на наличие, въпреки че от този момент сумите понижиха малко. Създателите на Ютуб видеоклипове също могат да получават, от 2007 година насам, една дребна част от създаваните от уеб страницата доходи от реклами. Facebook не остана по-назад, като стартира да заплаща за известни видеоклипове едвам през 2017 година.

Джо Галиезе, съосновател на организацията за инфлуенсъри " Вайрал нейшън ", не е сюрпризиран от забавянето на " Facebook ". Създадена през 2004 година, групата на Марк Зукърбърг към този момент беше построила постоянен рекламен модел, когато първите инфлуенсъри започнаха да пробиват в обществените мрежи и ухажването им не беше от значително значение за " главния бизнес " на компанията, акцентира Галиезе.

Но по същото време като основателите, техните почитатели, множеството от които доста млади, се насочиха към други платформи със засиленото разбиране, че за поколението Z Facebook не е нищо повече от демодиран уебсайт, където са родителите им.

Делът на лицата на възраст над 65 години в обществената мрежа набъбна с към една четвърт през последната година, или към два пъти по-бързо от междинния растеж за всички възрастови групи, съгласно отчета " Digital 2021 " на We Are Social и Hootsuite.

През първото тримесечие на тази година най-сваляно беше китайското приложение ТикТок, съгласно американската компания Sensor Tower. То като цяло размени Facebook като определящо модата в обществените медии, изключително по време на пандемията, когато неговите къси танцови видеоклипове усъвършенстваха настроението на милиони хора.

Facebook желае да стане още веднъж съвременен и да си върне младите консуматори, с които можеше да се похвали първоначално.

Експертите считат, че е прекомерно рано да се отписва Facebook. " Не можем да ги подценяваме, те са толкоз авторитетни в софтуерната сфера ", споделя Джо Галиезе.

От компанията към момента не са уточнили по какъв начин ще се разпределят парите, само че Клодия Камерън счита, че една огромна част ще би трябвало да отидат към Инстаграм, който към момента се употребява с имиджа на " готин ".

 
Съветите за хубост в Tik Tok крият риск за здравето
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР