На над 200 сигнала за произшествия, свързани с метеорологичната обстановка,

...
На над 200 сигнала за произшествия, свързани с метеорологичната обстановка,
Коментари Харесай

Бури взеха две жертви, повалиха дървета и стълбове, смерч отнесе покривите на десетки къщи

На над 200 сигнала за катастрофи, свързани с метеорологичната конюнктура, са реагирали чиновниците на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", оповестиха от Министерство на вътрешните работи за оперативната конюнктура към 16:00 часа.

Оранжев код за интензивни превалявания и мощен вятър е в действие за страната през днешния ден.

Двама души починаха в Шуменско вследствие на мощната стихия, която връхлетя Североизточна България.
Първият умрял е 51-годишен мъж от село Развигорово. Той е бил покрит от паднала стена. Другата жертва е овчар на 67 години от Велики Преслав. Мъжът е умрял от токов удар, откакто е стъпил върху паднал проводник.

Екипите на пожарната се отзоваха на повече от 200 сигнала за катастрофи в днешния ден.

Силният вятър и интензивните превалявания са нанесли най-сериозни вреди на територията на областите Смолян, Търговище, Разград и Силистра. Към този миг 280 пожарникари и спасители, с 97 единици техника, вземат участие в отстраняването на паднали покриви, стълбове и дървета.

В Силистренска област мина смерч, който засегна селата Долец, Прохлада, Колобър и Секулово. В резултат са развалени голям брой покриви, паднали са стълбове и дървета. В очистване на произшествията вземат участие чиновници от РДПБЗН - Дулово. Няма данни за потърпевши хора.

На територията на община Исперих има обитаеми места без електрозахранване. В селата Лъвино и Тодорово са развалени покриви, паднали са стълбове и дървета. В очистване на произшествията вземат участие пожарникари и спасители от РДПБЗН-Разград.

В община Разград има паднали над 30 дървета. По данни към 15 часа мощният вятър е почнал да утихва. Няма данни за потърпевши хора.

Над 30 са получените сигнали за катастрофи на територията на област Смолян. В ликвидирането на произшествията вземат участие чиновници на РДПБЗН-Смолян. По данни към 15 часа има обитаеми места без електрозахранване. Няма информация за потърпевши хора. Обстановката на територията на региона е почнала да се възстановява. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР