На много места ще има валежи, но още сутринта от

...
На много места ще има валежи, но още сутринта от
Коментари Харесай

Жълт код за гръмотевични бури

На доста места ще има превалявания, само че още сутринта от северозапад ще стартират да стопират, а облачността да се раздира и понижава. В Източна и Южна България, където преваляванията ще са съвсем през целия ден, ще има гръмотевици. Условията за градушки остават.

Жълт код за рискови метеорологични феномени за 14 области в страната разгласи Национален институт по метеорология и хидрология. В Северозападна България и западната част от Горнотракийската равнина предизвестието е за мощен вятър, в Централна Северна за обилни превалявания и мощен вятър, а в Югоизточна  – за обилни превалявания.

Температурите ще се намалят леко и в най-топлата част на денонощието ще са сред 11 и 16 градуса. В мощ е жълт код за евентуално рисково време – в регионите с превалявания ще паднат до 20-25 литра на квадратен метър дъжд за денонощието, а в регионите със мощен вятър поривите ще са със скорост до 70-80 км/ч.

В планините вятърът ще е със мощни студени пориви. Валежите ще са от сняг по високото, само че с нахлуването на по-студен въздух снежната граница ще падне. В рамките на денонощието преваляванията съвсем на всички места ще спрат, най-късно в Родопите. Температурите в сряда следобяд – в интервала от минус 2 до плюс 5 градуса.

В четвъртък остава прохладно и ветровито. Валежи – единствено на изолирани места в Югоизточна България. В петък – облачно и изсъхнало с динамична облачност.  От събота доникъде на идната седмица времето ще остане несигурно с пролетни превалявания, които ще са по-интензивни в понеделник-вторник.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР