На местните избори на 29 октомври ще избираме 5053 общински

...
На местните избори на 29 октомври ще избираме 5053 общински
Коментари Харесай

Росица Матева, ЦИК: 5053 общински съветници ще избираме на 29 октомври

На локалните избори на 29 октомври ще избираме 5053 общински съветници.

Това сподели зам.-председателят и представител на Централната изборна комисия (ЦИК) Росица Матева на брифинг пред медиите.

Тя уточни, че на 27 септември ще бъде изтеглен жребият за следващите номера на партиите и обединенията в бюлетината. " Номерата на локалните обединения и самостоятелни претенденти следват номерата на партиите и обединенията, според поредността на регистриране на заявките в регистъра на общинските изборни комисии (ОИК) ", изясни Матева.

Kрайният период за регистрация на претендентите за присъединяване във вота е до 26 септември.

На страницата на ЦИК към този момент попадат описите с имената на жителите, подписали се в поддръжка на политическите обединения. Тя прикани, в случай че има гласоподаватели, които попадат, само че не са се подписали, да насочат сигналите си към Комисията за отбрана на персоналните данни.

Попитана по какъв начин ще наподобява софтуерът на машините, Матева съобщи, че има условие към изпълнителя да предложи два разновидността. Изискването на ЦИК е гласоподавателят да не би трябвало в самото начало да дефинира в кои и в какъв брой от типовете избори ще гласоподава, да може да се връща и да трансформира своя избор. По думите ѝ ще стане ясно по какъв начин ще се случи това, откакто бъдат извършени договаряния с изпълнителя и бъде подписан контракт.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР