На Малдивите няма хотели на втора линия. Просто защото островите

...
На Малдивите няма хотели на втора линия. Просто защото островите
Коментари Харесай

На Малдивите може да си щастлив, без да си влюбен

На Малдивите няма хотели на втора линия. Просто тъй като островите са прекомерно дребни. По-романтичните настояват, че от самолет  наподобяват на гердан перли, разпръснат в Индийския океан.

 

 Това са 1900 атола с тюркоазени лагуни, копринени плажове и искрящо зелена растителност плюс всички достолепия на цялостната отмора – тишина, успокоение, девствена природа, необикновен подводен свят.

 

От моя позиция – хубост и досада. Ако ме вържат на Малдивите, ще прегриза въжето и ще се завтека с плуване към Шри Ланка. Но щастливи влюбени, новобрачни на паметен меден месец, улегнали фамилни двойки, изтощено юпи, запалени по гмуркането, фамилия с деца… това са класическите фенове на земния парадайс.

 

Оказа се обаче, че има още един вид – по този начин наречените кокоши пътешествия. Няколко приятелки на един ум, скъсали синджира на фамилния живот, които отиват да се забавляват. Дизайнерът на публични тоалети Гергана Апостолова, собственичка на „ Киара модерно “, с три нейни приятелки постоянно избират непринудено дестинация за бягство. Малдивите е една от тях.

 

Тя разкри по какъв начин човек може да се забавлява там, отвън класическата настройка прясно влюбена двойка или младо семейство с деца.

Когато кажат Пулия се сещаме за локалния винен вид примитиво, за Матера и Алберобело,  за Полиняно а маре и, несъмнено, за Бари, докъдето се стига единствено за час и половина със аероплан.

 

А там човек наложително би трябвало да измоли благодат и разцвет персонално от Свети Николай Мирликийски, който е заровен в едноименната базилика. И след това да хукне по локалните забележителности. Точно по този начин са постъпили Гергана Апостолова и трите й приятелки, които дават цвят на всекидневието си с къси пасове из Европа.  Неотдавна те кръстосаха Пулия, а след това се подвигнаха и до Малта.

 

В случай, че разказът на дизайнера Гергана Апостолова разсъни приключенския ви дух, стягайте куфарите. Ако Малдивите ви се костват географски и финансово далечни, Европа е на един хвърлей разстояние. И на един самолетен билет.

 

Преди време ви описах за най-високото възмездие в света – 120-метров небостъргач в Буенос Айрес. Пак там е, съгласно мен, и най-красивото място за безконечен покой. Гробището Реколета. Скулптурните му фигури го карат да наподобява като музей под намерено небе, а злокобните митове му придават тайнствен нюанс.

 

Повече четете тук

https://dromomania.bg/2023/05/10/%d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d0%b2-%d0%b1%d1%83%d0%b5%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82-%d0%b0%d0%b9%d1%80%d0%b5%d1%81-%d0%bd%d0%b0%d0%b9-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%81%d0%b8%d0%b2/

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР