На Луната се приписват много качества. Не ни е чудно

...
На Луната се приписват много качества. Не ни е чудно
Коментари Харесай

Защо при пълнолуние сънят е неспокоен?

На Луната се приписват доста качества. Не ни е чудно и одобряваме за обикновено да не можем да заспим по време на пълнолуние. Но каква е същинската причина за това и не съставлява ли това самовнушение.

Оказва се, че не е самовнушение, а в противен случай – към този момент е и научно потвърдено, че Луната има действителни въздействия освен върху хората, само че и върху цялата планета Земя. Смята се, че притегателната мощ на луната превъзбужда електроните, които се съдържат в нашите кафези. Това води до раздразнителност и неприятен сън.

 Пълна луна

През 1992-ра година учените откриват, че енергийните съмнения на електроните са в унисон с приливите и отливите, т.е. с лунния цикъл. Но е невероятно това въздействие да се придвижи върху целия човешки организъм. Луната в действителност въздейства на държанието на електроните, само че не и на тяхната същностна сила.

След като тази доктрина не издържала, учените провели проучване, което посочило директната връзка с хормона на съня – мелатонин. Той е хормон на епифизата, която се намира в центъра на мозъка. Епифизата стартира отделянето на хормона към два часа сутринта.

При изследваните се открива, че при пълнолуние, секрецията на мелатонин е в пъти по-малка от нужното. Смята се, че за това е отговорна мощната светлина при пълнолунието. Според учените, точно този нощен хормон е директният физиологичен индикатор за въздействието на Луната върху съня.

 Безсъние при Пълнолуние

Въпреки това, има доста случаи на хора, спящи в стаи с щори и дебели завеси, които обаче не им оказват помощ да спят по-добре по време на пълнолунието. Това значи, че освен светлината е виновника за безсънието.

Въпреки че към момента няма научно потвърдена доктрина, че Луната въздейства върху настроението и държанието на хората, то налице има много доказателства за това. Най-важни са „ биологичните приливи ". Защото както Луната въздейства на приливите и отливите на Земята, такова влияние има и върху човешкия организъм, който съставлява един микрокосмос.

Той е формиран от същите микроелементи като земната кора, в същите пропорции - 2/3 вода и 1/3 твърди субстанции. По тази логичност, водата в човешкото тяло също има физиологични приливи, които доближават своя най-много по пълнолуние и новолуние. Причиненият дискомфорт, неспокойствие и проблеми със съня отшумяват след края и се връщат при идващото пълнолуние.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР