На литовско-беларуската граница започна монтирането на сегменти от 4-метрова метална

...
На литовско-беларуската граница започна монтирането на сегменти от 4-метрова метална
Коментари Харесай

Литва издига четириметрова метална ограда по границата с Беларус

На литовско-беларуската граница стартира монтирането на сегменти от 4-метрова железна ограда, в чиято горна част ще бъде опъната бодлива тел. Чрез това оборудване Литва ще се бори с противозаконния трафик на хора, откакто от началото на годината в страната от Беларус проникнаха над 4000 противозаконни имигранти от страни в Азия и в Африка. Това заяви държавната енергийна компания " Епсо-Джи ", която държавното управление избра за реализатор на плана.

" На първо време заграждението ще бъде ситуирано по-най проблематичните сектори на границата, които са с дължина към 100 километра. До края на тази година по тях ще бъде сложена бодлива тел, а до края на април ще бъде построено 4-метровото заграждение ", се споделя в известието.

През територията на Литва минават 1070 километра от границата на Шенгенската зона, които съответстват и с външните граници на Европейския съюз, включително и към 680 километра, съвпадащи с границата с Беларус.

Литва реши да построи в тази част 4-метровата ограда от железна мрежа с инсталирана бодлива тел в горната част. Пред оградата ще се сложи спомагателна линия от бодлива тел с височина 3 метра.

Изграждането на оградата ще коства 152 милиона евро. Литва се надява, че Европейският съюз ще отпусне средства за построяването ѝ, само че европейски представители обявиха, че не финансират строителството на загради и бариери.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР