На компанията ще й трябва време да пренастрои производството сиСанкциите

...
На компанията ще й трябва време да пренастрои производството сиСанкциите
Коментари Харесай

Санкционираната ZTE спря продажбите на смартфони

На компанията ще й би трябвало време да пренастрои производството си

Санкциите на Съединени американски щати извадиха ZTE от бизнеса със смарт телефони, към този момент

Китайският производител на смарт телефони ZTE публично приключи продажбите на смарт телефони. Компанията е под наказания от Съединени американски щати, поради нарушено съглашение да не прави бизнес с Иран, и няма достъп до съставни елементи.
още по тематиката
По-рано Съединени американски щати не разрешиха на американски компании да доставят съставни елементи на ZTE, което засегна съществено индустриалната й активност. Около 30% от съставените елементи в смарт телефоните на ZTE се доставят от американски компании.

След налагане на глобите, китайският производител стартира да търси други снабдители на съставни елементи, само че този развой ще отнеме време. В частност, ZTE ще може да получава чипове от тайванската MediaTek, която получи позволение от държавното управление да търгува с китайците.

По данни на Ройтерс, сега ZTE на практика е прекратила комерсиалната си активност, а формалният й онлайн магазин не работи. Прекратени са и продажбите на ZTE в други онлайн магазини. Представители на компанията не дават отговор на журналистическите запитвания.

Няма изясненост по кое време ZTE ще стартира още веднъж да продава смарт телефони. Съгласно въведените наказания, компанията не може да употребява американски артикули до 2025 година Има заплаха също по този начин ZTE да загуби лиценза си за операционната система Android.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР