На колко пари по Плана за възстановяване може да разчита

...
На колко пари по Плана за възстановяване може да разчита
Коментари Харесай

Пеканов каза колко ще вземем по Плана за възстановяване

На какъв брой пари по Плана за възобновяване може да разчита България тази година? Отговор на въпроса даде служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов в изявление за бТВ.

Тази година може да вземем 13% от сумата, планувана за България, а тя е 12,6 милиарда, сподели Пеканов. Но незабавно изясни проблемите с Плана. Уви, става известно, че сега той към момента е на равнище чернова.

„ За страдание бях леко отрицателно сюрпризиран, че проектът за възобновяване не е подготвен. Той не е подготвен за подаване. Има много мнения и рекомендации от европейските институции за подобряването му, ние работим по тях…  Ние имаме също и наши хрумвания да подобрим проекта. В развой сме на договаряния и съгласуваност сега сред новите членове на кабинета, с цел да използваме този запас по най-хубавия вероятен метод “, разгласи служебният вицепремиер.

Той подсети, че проектът е нов механизъм и в случай че заложените планове и промени не се извършат, няма да получим парите.

„ Планът има 12 съставния елемент. Има промени в съвсем всяка сфера. Предвидени са 36 промени “, посочи министър Пеканов. Той разяснява и предстоящото влизане на България в Еврозоната: „ Ако политическата неустойчивост не прерасне в някаква икономическа неустойчивост не считам, че могат да забавят влизането в Еврозоната. Еврозоната е значима. Все още не сме стигнали досега на приемането на евротото. Но се движим по този път. Нещо, което съгласно мен е значимо и положително “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР