На книжния пазар се появи новото северно попълнение към специалната

...
На книжния пазар се появи новото северно попълнение към специалната
Коментари Харесай

Съвършен разказ за любовта от Катарина фон Бредов - slava.bg

На книжния пазар се появи новото северно попълнение към специфичната тийн поредност "Европейски разказвачи " на издателство Емас - "Да се влюбиш до лудост " от шведската писателка Катарина декор Бредов. По думите на преводачката Ева Кънева книгата е: "Съвършен роман за любовта, която те докарва до обезсърчение, до възторг, до полуда. За неведомите пътища на физическото привличане, което не признава закони и логичност.

За магията на докосването до обичания. И за неугасващото пламъче вяра в сърцето на всеки безнадежно влюбен, че може би, вероятно, нека любовта му не е изцяло обречена... " Катрин и Фрида – най-хубавите приятелки в гимназията, правилни и неразделни. Но в класа влиза нов възпитаник – Адам.

Погледът му с цвят на буреносно небе провокира трус в душата и на двете. Фрида – красива, от заможно семейство, интелигентна, незабавно признава влечението си. И сигурна, че Адам ще е неин, пристъпва без съмнение към „ свалянето “ му. Невзрачната Катрин не смее и да мисли, че може да е конкуренция пред приятелката си – няма момче, което да я избра, откакто е видяло Фрида. А и не би желала за нищо на света да скапе другарството си.

Но не по този начин мисли Адам, или по-точно не по този начин усеща нещата... Още един разказ за любовта? И да, и не. В ръцете на изключителна писателка като Катарина декор Бредов, носителка на премията „ Астрид Линдгрен “ и на Националната премия на Германия, всеки материал се трансформира в литературно събитие. Може ли да пишеш за младежи, без да пишеш за обич?
Естествено, че не, само че около тази съществена тематика изникват още куп въпроси, определящи живота на днешния младеж. И книгата е определена от Младежкото жури за книга на годината на Швеция.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР