На картата на риска се вижда нещо, което аз ще

...
На картата на риска се вижда нещо, което аз ще
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов: Пловдив и София висят над COVID пропастта, но не падат в нея

На картата на риска се вижда нещо, което аз ще нарека подвига на хората от първа линия и на системите за предварителна защита на разпространяването на болестта в София-град и Пловдив. Това написа във Facebook математикът проф. Николай Витанов.

Тези две области едвам неотдавна влязоха в зоната на дифузно разпространяване и обстановката се утежнява постепенно. Висят над пропастта София-град и Пловдив, само че не падат в нея. По-скоро се следи постепенно втурване в пропастта. Това ни държи, това предотвратява внезапното повишаване на броя на записаните нови случаи. За мен това е героизъм и по тази причина споделям на всички, борещи се със болестта в тези две области - огромно БРАВО (не знам по какъв начин да го напиша с по-големи букви, само че съм ви благодарен за това, което вършиме, тъй като успявате да задържате разпространяването на болестта макар гневните опити на помагачите и да я разпространяват), показва той.
свързани новини234на 06.10.202148914на 05.10.2021
Най-напред картата според проекта на Министерството на здравеопазването. Броят на областите на равнище 4 пораства бавно. Днес има нови претенденти. Единият е към този момент очевиден, другият към момента се крие, само че веднага бързо ще го засечем по картите. Ямбол е явният претендент и това се вижда на картата на риска според проекта на Министерството на здравеопазването, разяснява Витанов.

„ Коя област е скритият претендент? Скрит, тъй като не се е показана на горната карта. На прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост обаче се вижда ясно скритият претендент и това е Благоевград. Това, че я има тази регионална едната карта, само че я няма на другата, значи, че Благоевград се чака да се кандилка около границата сред равнища 3 и 4, преди да иде на равнище 4. Кърджали, Смолян и Плевен са релативно най-добре към този момент, показва професорът.

Кърджали си бяха добре преди седмица и за тази седмица им дадох обещание релативно успокоение. Имат го. Плевен, в случай че си спомняте, ги похвалих преди време за налагането на локалните ограничения. Ето, ходът им тогава, през днешния ден дава резултат, добавя той.

Прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост обрисува образуването на тъмночервена зона в западна България. Като си намерения човек, това е предстоящо. През лятото проблемите бяха по морето - там имаше огромна централизация на хора. Върнаха се хората от отмора от морето и от Гърция (а тъй като им е близо, там вървят много хора от западна България) и проблемите се придвижиха в западна България. С две думи - хора от западна България и в Габрово, Сливен и Ямбол, пазете се (който желае схваща се). Разпространението при вас е дифузно и заболеваемостта не е дребна.

Другото забавно на нашата карта на риска - Шумен е остров в лилавото море на източна България. Браво и на тях, споделя Витанов.

Днес базовото репродуктивно число е 1.128. Както виждате, не се движи към 1.3, натоварването на здравната система се чака да се усилва доста гладко. Тя се оправя и това е успокоително, само че не трябва да се не помни великият закон за прекосяване на количествените измениния в качествени - в случай че натискът продължи дълго време, системата може да бъде натоварена до сериозни равнища и да поддаде. Ще стане ли това ще ни кажат моите другари злобарите, на които съм оставил дълготрайните прогнози и прогнозите с цифри ", написа още Николай Витанов.





Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР