На какво сте готови, за останете свързани с вездесъщия интернет?

...
На какво сте готови, за останете свързани с вездесъщия интернет?
Коментари Харесай

Заради интернет сме готови да се откажем дори и от секса и шоколада

На какво сте подготвени, за останете свързани с вездесъщия интернет? Изследване демонстрира, че хората са склонни да жертват секса, шоколада и даже постоянния душ - т.е. най-сновните житейски наслади - единствено и единствено с цел да получат дневната си доза виртуалност.

Един от всеки петима мъже и дами би вдигнал ръце от секса в името на Глобалната мрежа. Десет % от хората на драго сърце биха се отказали от колата си, а 7% са съгласни да не се къпят цяла година, само че да сърфират във Facebook.

Проучването е извършено в страните от Г-20 и има за цел да покаже доколко разчитаме на интернет и по-конкретно на обществените мрежи, с цел да се усещаме обикновено. Резултатите са много стряскащи. Цели 83% от запитаните са дали отговор, че биха се отказали от вкусните закуски, само че не и от нета.

Един от всеки седем е подготвен да жертва утринното си кафе, 43% - фитнеса, а 73% - алкохола.

Според учените от „ Бостън консълтинг груп ” през 2016 година 5% от международния Брутният вътрешен продукт ще идва от интернет – еквивалента на 4 трилиона $. Дотогава 3 млрд души ще са непрекъснато „ свързани ” – през днешния ден броят им е 1,9 милиарда

Проучване на Университета в Мериленд сподели, че изключването на интернет води при някои хора до признаци на абстиненция, сравними с тези на тежки наркомани.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР