На какво се дължи промяната в приходите ви?Причината за спада

...
На какво се дължи промяната в приходите ви?Причината за спада
Коментари Харесай

Янис Манакос, Huts Group: Ефектът на пандемията върху комуникационния бизнес приключи

На какво се дължи смяната в приходите ви?
Причината за спада не е пандемията, а прекъсването на програмата на американското посолство в България през последната година. Това е главната причина.
Възстанови ли се информационният пазар?
В началото на пандемията имаше краткотрайно разтърсване за всички на пазара. Но по-късно представянето на организациите към този момент зависеше от естеството на клиентите им. Агенции, които в портфолиото си имат клиенти, като супермаркети да вземем за пример, техният бизнес означи даже растеж. Ако приказваме за клиенти като автомобилни марки, молове, заведения за хранене, техните бизнеси бяха съществено наранени.

В нашата организация забелязахме лек спад в бюджетите на клиентите ни - сред 5 и 7%. Междувременно обаче спечелихме нови клиенти и по този начин наваксахме разликата и отчетохме растеж сред 30 и 40%.
Как се промени връзката сред хората?
Пандемията беше добра причина за основаването на така наречен метавселени. Фактът, че доста хора към този момент работят от у дома и употребяват технологии, с цел да поддържат връзка между тях, е сигнал за това какво следва. Намираме се на прага на нещо напълно ново и решението на Марк Зукърбърг да смени името на компанията на Meta е сигнал за това. Вярвам в този модел. Предполагам, че ще са нужни най-малко седем години, с цел да забележим първата акция в метавселена в България.
Реклама Какви са упованията ви за информационния бизнес в България през 2022 година?
Към днешна дата не съм доста оптимистичен за развиването на българския бизнес поради ниския % имунизирани в страната. Ако следващата година доста от страните в Европа са се отървали от ковид, то за България ще са нужни още най-малко 2-3 години.

Ефектът на пандемията върху информационния бизнес завърши. Бизнесът на организациите ще продължи да зависи от това какво е портфолиото от клиентите им.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Сирма Пенкова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР