На жилищния пазар в Париж се отчита силен ръст на

...
На жилищния пазар в Париж се отчита силен ръст на
Коментари Харесай

Жилищата в Париж се продават за 24 часа

На жилищния пазар в Париж се регистрира мощен растеж на покупките в границите на 24 часа. Това се отнася освен за първокласните жилища в елитните столични квартали, само че и за регионите, в които се оферират жилища ново строителство в междинния ценови сегмент. Ръстът на броя покупко-продажби идва от французите, които живеят във Англия. Техният интерес към вложения в парцели идва от два обстоятелството. Първият са ниските лихви по ипотечните заеми, а вторият – излизането на Англия от Европейския съюз. Също по този начин интензивност се следи и от британци, които живеят в Париж. Много се опасят от обезценяване на английския паунд или депортация от Англия след излизането на страната от Съюза.

В сърцето на Франция броят на парцелите ново строителство е дребен и заради това предложенията не съумяват да задоволят търсенето. Жилищата са млади фамилии са незадоволително и заради това те се разпродават доста бързо. Апартаментите в VI-ти, VII-ми и VIII-ми региони, известни още като „ буржоазните” региони остават свръхпопулярни измежду клиентите, без значение непрестанния растеж на цените. Така да вземем за пример, в VI-ти раон междинната цена на квадратен метър е повишена от 11 300 EUR през 2015 година до 14 000 EUR през януари на настоящата. В най-достъпния XIX-ти регион междинната цена за обсъждания интервал се е нараснала от 6500 EUR/кв.м на 8350 EUR/кв.м.

Дълго време половината от купувачите на жилища в Париж бяха французи, а другата половина – чужденци. През последните две-три години обаче се следи превес на локалното население. Чужденците от Съединени американски щати, Китай, Катар, Саудитска арабия, Германия и Швейцария интензивно влагат във френския пазар. Чужденците като цяло нямат проблем при реализирането на покупката на парцел. Единичните са случаите, при които се следи проблем обвързван с приемането на ипотечен заем (процесът лишава към 2 месеца). Обикновено банките отпускат сходни заеми на чужденци сред 50% и 70% от цената на парцела, който ще бъде добит.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР