На жените в Афганистан не трябва да се разрешава да

...
На жените в Афганистан не трябва да се разрешава да
Коментари Харесай

Талибаните затягат примката - какво забраниха на жените

На дамите в Афганистан не би трябвало да се позволява да употребяват превоз, в случай че не са съпроводени в пътуванията си от непосредствен родственик от мъжки пол.

Това гласи ново напътствие на талибаните, които държат властта в страната. Ръководство, издадено от Министерството за поощряване на добродетелта и попречване на порока приканва всички притежатели на транспортни средства да оферират пътувания единствено на дами, носещи хиджаб, съобщи Франс прес.

" На дамите, пътуващи на повече от 72 км, не би трябвало да се предлага пътешестване, в случай че не са съпроводени от непосредствен член на фамилията ", съобщи представителят на министерството Садек Акиф Мухаджир през днешния ден, като посочи, че това би трябвало да е родственик от мъжки пол.

Новите инструкции на талибаните бяха публикувани в обществените мрежи. Те идват седмици откакто министерството изиска афганистанските малките екрани да спрат да демонстрират сериали с участиетона дами актриси. Директивата на министерството поучава хората и да спрат да пускат музика в колите си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР