На извънредно заседание Народното събрание ще гласува проектокабинета Денков-Габриел, след

...
На извънредно заседание Народното събрание ще гласува проектокабинета Денков-Габриел, след
Коментари Харесай

На извънредно заседание парламентът ще гласува проектокабинета "Денков-Габриел"

На изключително съвещание Народното събрание ще гласоподава проектокабинета " Денков-Габриел ", откакто през вчерашния ден президентът Румен Радев издаде декрет за сформиране на държавно управление. Това стана незабавно откакто учен Николай Денков върна вторият мандат изпълнен.

В дневния ред на Народното събрание са включени три точки - избиране на министър-председател, приемане на конструкция на Министерски съвет и избиране на Министерски съвет на Република България. На съвещанието ще участва и президентът Румен Радев. Предвижда се първи ротационен ръководител да бъде номинираният от ПП-ДБ акад.Николай Денков. След 9 месеца постът ще бъде стихотворец от Мария Габриел, която до тогава ще бъде вицепремиер и външен министър.

Кабинетът е подсилен от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Двете обединения имат общо 132-ма депутати. Така си обезпечават болшинство съгласно авансово заявените планове. От " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " ИТН " към този момент обявиха, че няма да поддържат държавното управление с втория мандат, като от " Възраждане " през днешния ден провеждат и митинг. Все още не е ясно - по какъв начин ще гласоподават депутатите от Движение за права и свободи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР