На извънредно заседание на правителството беше взето решение за започване

...
На извънредно заседание на правителството беше взето решение за започване
Коментари Харесай

Правителството взе решение за постепенно изтегляне на българския контингент в Афганистан

На изключително съвещание на държавното управление беше взето решение за започване на развой на преустановяване на присъединяване на български военни в интернационалната задача на НАТО за подготовка, съветване и подкрепяне в Афганистан „ Решителна поддръжка ”.

Решението на Министерския съвет е взето в подтекста на извършената, на която бе решено започване на обмисляне на последователното и следено евакуиране на задачата от 1 май 2021 година, показва държавната преслужба.

„ На база на вчерашното разискване ние стигаме до извода и предлагането - да организираме изтеглянето на нашия контингент дружно с изтеглянето на съдружниците в задачата, което ще бъде проведено от НАТО в интервала от 1 май до началото на септември “, съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов.

Това е 42-рият български контингент в Международната задача на НАТО за подготовка, съветване и подкрепяне в Афганистан „ Решителна поддръжка ”, чийто състав сега наброява 117 души.

, че всички американски военни - все още 2500, ще бъдат изтеглени от Афганистан преди 11 септември. Заедно с тях ще изоставен и контингентите на останалите страни членки на НАТО, Австралия, Нова Зеландия и Грузия, които наброяват към 7000 души.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР