На извънредно заседание днес парламентът ще гласува отказа на Мария

...
На извънредно заседание днес парламентът ще гласува отказа на Мария
Коментари Харесай

Парламентът гласува отказа на Мария Габриел да състави кабинет

На изключително съвещание през днешния ден Народното събрание ще гласоподава отхвърли на Мария Габриел да сформира кабинет и да предложи негов състав и конструкция.

Президентът чака решението на Народно събрание, с цел да продължи конституционната процедура

На 19 март претендентът за министър-председател на ГЕРБ-СДС върна на президента Румен Радев директория с изпълнен мандат и лист с министри. От ПП-ДБ оповестиха, че този състав на кабинета не е обсъждан с тях, а 11 от министрите в листата си направиха отказ.

На брифинг в неделя Мария Габриел разгласи, че се отхвърля да образува кабинет, а в понеделник внесе заявление в Народното събрание.

Тя внесе заявление в деловодството на Народното събрание

Решението би трябвало да бъде утвърдено от депутатите, защото към този момент има издаден  декрет на президента Румен Радев .

Председателят на Народно събрание Росен Желязков свика изключително съвещание, а теменужка Петкова от ГЕРБ внесе план на решение, който гласи: „ Мандатът за формиране на държавно управление с претендент за министър-председател Мария Иванова Габриел завършва несполучливо “.

В понеделник вечерта парламентарната група на ПП-ДБ се събра на съвещание, с цел да разиска какво да прави с втория мандат , който ще получи от президента. bTV научи, че обединяването ще направи опит за сформиране на постоянно държавно управление.

По думите му ГЕРБ очевидно не са подготвени да създадат промени в правосъдната система, в службите и в регулаторите

Един от обсъжданите разновидности е от ПП-ДБ да предложат на ГЕРБ - те да посочат какъв да е претендентът за министър председател. В този случай ще се търси допустима и за двете страни кандидатура=

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР