На изслушването на министъра на икономиката Емил Караниколов БСП най-после

...
На изслушването на министъра на икономиката Емил Караниколов БСП най-после
Коментари Харесай

Румен Гечев: Някой неистово иска да измести ”Емко” от пазара

На чуването на министъра на стопанската система Емил Караниколов Българска социалистическа партия най-сетне се сети, че е съпротива и се осмели да надигне глас против произвола на страната и натиска върху две частни компании. Според Румен Гечев с дейностите си държавното управление излага на голям риск бъдещето на българската оръжейна промишленост и то в миг, когато са се отворили пазари и има търсене на нашата продукция.

„ За нас е явно, че има директна връзка сред сагата към придобиването на „ Дунарит “ и неочакваните масирани инспекции на ЕМКО. Някой неистово желае да измести " Емко “, съобщи Гечев.

По думите му, със своите непремерени и нелогични дейности държавното управление на Борисов излага на голям риск бъдещето на българската оръжейна промишленост. „ Защото неуспехът на контракта за доставка на оръжие за десетки милиони $ ще показа родните компании като обезсърчителен сътрудник. Доверието е фактор с изключителна тежест в оръжейния бизнес “, сподели още той.

По думите му е безусловно недопустимо държавното управление да опълчва държавни и частни компании. „ Абсурдно е държавното управление да основава изкуствена вътрешна конкуренция сред нашите компании, която заплашва осъществяването на договорните ни отговорности, тъй като зад тях стои България, а не обособена компания “, безапелационен бе той.

" Българското държавно управление би трябвало да поддържа всеки български производител в напъните му да печели контракти в непознати страни. Още повече, в случай че става въпрос за извоюван контракт с една голяма страна, с големи количества на потребяване на подобен вид артикули, свързани с защитата в една извънредно жестока конкуренция. При неуспех на осъществяването на контракта и загуба на този огромен пазар, отговорността ще бъде ваша “, обърна се и различен народен представител от Българска социалистическа партия Жельо Бойчев към министър Караниколов.

Междувременно стана известно, че притежателят на „ Дунарит “ и основен потърпевш от обстановката Емилиян Гебрев не беше позволен на съвещанието.

„ Очаквах да бъда поканен, само че не бях, дори ми споделиха, че не е желателно да бъда там, тъй като това не бил проверяващ орган, а парламентарна комисия “, изясни Гебрев пред телевизия BIT.

„ Изключително значимо е да се реши въпросът със спазването на периодите и дяловете създадена продукция. Стоката е подготвена, призната за експедиция и може да бъде натоварена на транспортен съд във всеки един миг. Ръководството на „ Кинтекс “ в никакъв случай няма да канселира контракт, в случай че някой от горната страна не им подреди “, безапелационен е предприемачът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР