На изложбата Pixelache за експериментално изкуство, белгийският разработчик Драйес Депортер

...
На изложбата Pixelache за експериментално изкуство, белгийският разработчик Драйес Депортер
Коментари Харесай

Белгиец представи автомат за продажба на лайкове и последователи

На изложбата Pixelache за пробно изкуство, белгийският разработчик Драйес Депортер показа устройството Quick Fix . Това е настоящ и работещ търговски автомат, посредством който всеки може за броени секунди да стане важен в обществените мрежи.

Принципът на работа е напълно елементарен и общоприет. В слота се пускат монети, вкарва се нужната информация за „стоката“ посредством вградената клавиатура (тук това са лайкове и последователи), както и акаунта в съответната обществена мрежа, след което мечтаното се получава неотложно. Всички лайкове и почитатели се реализират благодарение на ботове. Автоматът е с ярки цветове и общоприет слот за монети, с което демонстрира, че това в действителност е комерсиално фискално устройство.

Целта на този план е да се отворят очите на потребителите за това, доколко бизнесът с подправените лайкове и почитатели оказва въздействие на актуалния живот. Quick Fix ни демонстрира какъв брой е елементарно може да се манипулира мнението на хората.

„Искам да покажа какъв брой е елементарно да се купят лайкове и почитатели. В интернет тези оферти са на процедура на всички места, само че те не се виждат в действителността. Именно тази мисъл ме стимулира. Цените са ниски и всеки може да пробва“.

Устройството се състои от Arduino контролер, миникомпютър вид Raspberry Pi 3 Model B+, LCD екран и общоприет
слот за монети.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР