На изключително трогателна среща станаха свидетели малцината допуснати до първия

...
На изключително трогателна среща станаха свидетели малцината допуснати до първия
Коментари Харесай

Вдовицата на Гунди благослови филма за него

На извънредно трогателна среща станаха очевидци малцината позволени до първия снимачен ден на кино лентата „ Гунди-легенда за любовта ”, отдаден на великия футболист Георги Аспарухов. Очакваният с голям интерес план ще наблюдава живота на огромния състезател от срещата му с неговата единствена обич Величка Маркова - Лита, до трагичния 30 юни 1971 година, когато умира в автомобилна злополука. Снимките на огромната продукция ще продължат 2 месеца, а бюджетът му е близо 4 милиона лв.. Главната роля в е поверена на надарения артист от Народен спектакъл „ Иван Вазов “ Павел Иванов. Студентката от НАТФИЗ Александра Свиленова, за която това е първа огромна роля, пък ще се превъплъти в брачната половинка Величка. Тя завърша втори курс в класа на професор Ивайло Христов.



„ Осъзнавам компликацията и отговорността да играя жив човек, освен това една от най-забележителните дами на България-вдовицата на Гунди, само че съм доста признателна, че получих тази роля. Най-важното, което би трябвало да покажа е нейната голяма обич към Георги, само че и към футбола, който става неизменима част от живота й ”, изясни родената на 14 май 2002 година артистка. Самата Лита, която първо изгледа снимането на сцената, в която се среща с Гунди, вдъхна кураж на младата Александра, а прегръдката сред двете докара сълзи в очите на единствено на младото момиче и вдовицата, само че и на всички присъстващи. Величка Маркова бе от самото начало в компанията на сценариста на кино лентата Емил Бонев, на който е гласувала цялостно доверие, с цел да опише историята на любовта й с най-хубавия футболист на България за всички времена. „ Имам надълбоко доверие в Емил Бонев, Иван и Андрей и целият екип. Те ще ме върнат обратно във време, в което бих желала да остана ”, сподели вдовицата.

Нелеката задача да ни пренесат в 60-те и 70-те години ще имат още режисьорът Димитър Димитров, основният оператор Борис Славков и продуцентите Андрей Арнаудов и Иван Христов от „ Междинна станция “, чиято задача е да сглобят най-хубавия тим от експерти. В това отношение значима помощ ще окаже и Станислав Ангелов – Пелето, който влиза в ролята на футболен съветник на продукцията. „ След близо 5 години усилена работа, изследване, полемики и събиране на допустимо най-хубавия екип, през днешния ден сме на прага на реализирането на фантазията наречена „ Гунди – легенда за любовта “. Създадохме една машина на времето, задвижена от над 100 индивида на терен и 59 артиста, които ще се включат в снимането на продукцията, в която ще има доста специфични резултати, много каскади, фрагменти на цялостни игрища от птичи взор, както и подиуми от документалния материал, който сме събрали за живота на Георги Аспарухов. “, споделят Иван Христов и Андрей Арнаудов на старта на фотосите.



„ Това е филм е за дръзновението и за любовта, като съществена движеща мощ и сила за сбъдване на фантазии. „ Гунди – легенда за любовта “ ще покаже разнообразни стадии от професионалния и персоналния живот на един популярен българин, трансформирал се в легенда, само че платил с живота си за това. Филмът има за цел да увековечи този заслужен човек, чиято история се надяваме да допре повече хора и да послужи за ентусиазъм. “, споделят още продуцентите. Премиерата на продукцията е планувана за началото на 2024 г. 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР