На изключително постижение на малки талантливи деца се радват в

...
На изключително постижение на малки талантливи деца се радват в
Коментари Харесай

Деца от арт школа в Плевен получиха покана за участие в 6-тия Световен арт фестивал във Вашингтон



На извънредно достижение на дребни надарени деца се радват в Плевен. Две деца от школа „ Колорит “ и техният арт-педагог - художничката Майя Ананиева получиха покана за присъединяване в 6-тия Световен арт фестивал във Вашингтон - Съединени американски щати.
5 годишният Александър Цветанов се включи за първи път в занимания в известната школа „ Колорит “ с началник художничката Майя Ананиева.

Той описа по какъв начин се рисуват мидички:

" Първо топиш багра и го изливаш в салфетката, топиш във водата, взимаш и го рисуваш ".

" Мидичките се намират в морето, океаните. Моите мидички са в розово, преляла съм синьо, зелено и алено. Имам синя мидичка ", добави 9 годишната Алекса.

Евгени описа, че рисува космос:

" Вълнува ме космоса, тъй като има планети, ракети ".

Оказа се, че Евгени с изключение на гений има и огромно сърце. По време на Covid-кризата дружно със своето братче - Антоний са дарили своите спестени пари на плевенската болница:

" След рождения ми ден събрахме доста пари и взехме решение да дарим парите си за болничното заведение ".

В света на красивото ги вкарва художничката Майя Ананиева. Един от най-хубавите арт-педагози. Доказателство за това са многото награди от целия свят, последните са от Световната арт олимпиада, провела се в Съединени американски щати, последвала и специфична покана за присъединяване във Вашингтон.

" Аз доста се зарадвах, че моя възпитаник е основател. Първото дете в Плевен, което дружно със своя брат подари персоналните си средства, с цел да помогне в този сложен миг , когато Covid-кризата ни беше сковала и превзела. Техните родители се въодушевиха от техния образец и купиха ледник за Covid-отделениeто за децата ", сподели за БНР Майя Ананиева.
Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР