На горещия пазар на недвижими имоти в Израел през последните

...
На горещия пазар на недвижими имоти в Израел през последните
Коментари Харесай

Жилища се разпродават като „топъл хляб“

На горещия пазар на недвижими парцели в Израел през последните няколко месеца се следи същински взрив. Нарастващата имиграция в допълнение усложнява казуса. На фона на растящата конкуренция се появяват и нови трендове, провокирани от пандемията, като да вземем за пример да се купи жилище в по-отдалечено и умерено място, прецизира изданието The Jerusalem Post.

„ Налице е високо търсене, изключително в избрани области, които са доста известни измежду прииждащите. Сред тях са Рамат Бейт Шемеш, Модиин, Иерусалим. Работим с вложители и имаме чувството, че жилищата се разпродават като „ топъл самун “ “, споделя Рафи Шулман, съучредител на организация Olim Advisors.

„ Работя в областта на недвижимите парцели близо 20 години и не помня преди да е имало подобен висок % на търсене. Не отчитаме доста повишаване нито при цените, нито при наемите “, споделя Алиер Марески, притежател на организацията RE/MAX Vision.

Новодошлите в огромните градове са главният източник на растеж на търсенето. По публични данни, имиграцията от февруари до април 2021 година регистрира растеж от 30% по отношение на същия интервал на 2020-та.

Според анализатори, пандемията в резултат на ковид способства за повишаване броя на хората, искащи да си купят дом в Израел и то дотам, че са подготвени да купят без оглед и да платят повече. Макар цените така и така да порастват със обилни темпове. Прогнозата е, че търсенето ще продължи да пораства, защото има от ден на ден хора, които възнамеряват дълготрайно да се открият да живеят в Израел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР