На ГКПП Капитан Андреево тече проверка от ДАНС и МВР.

...
На ГКПП Капитан Андреево тече проверка от ДАНС и МВР.
Коментари Харесай

Кой предложил подкуп на шефа на Агенцията по храните?

На Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ” тече инспекция от ДАНС и Министерство на вътрешните работи. Акцията е поради това, че  фирмата, която  до скоро правеше проучванията на плодовете и зеленчуците, преди няколко часа е подала документи за обработка на камион, който действително е минал границата преди една седмица и към този момент е в Германия. Това разгласи в ефира на NOVA депутатът от „ Продължаваме Промяната ” Константин Бачийски.

„ Бивш народен представител е предложил първия рушвет на шефа на БАБХ. Имало е напън измененията, които е трябвало да се случат на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ”, да не се осъществят. Впоследствие е изработен опит за втори рушвет. Били са предлагани 6 млн. лв. на година “, съобщи още Константин Бачийски. Според него е имало напън измененията, които би трябвало да се случат на границата, да не се случват. 

„ На 31 декември 2021 година е подписан новият контракт с някогашния чиновник на компанията, която е правила активността. След като новият шеф на БАБХ е влезнал в действие, остарелият подписва контракт точно на Нова година. Няколко дни по-късно на шефа на БАБХ е препоръчан рушвет в изключително огромни размери ”, разяснява Бачийски. 

Припомняме, че от 20 май лабораторният надзор на влизащите през пункта камиони мина в държавни ръце. Това стана причина за опашки от хладилни камиони, защото пробите се пращат до централната лаборатория на БАБХ в столицата. Преди дни на пункта бе зам.-земеделският министър Иван Христанов,  който съобщи, че преходният интервал ще отнеме 2-3 дни. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР