На фона на военните конфликти по целия свят за военния

...
На фона на военните конфликти по целия свят за военния
Коментари Харесай

Военният бизнес на България процъфтява: Арсенал ударно се автоматизира

На фона на военните спорове по целия свят за военния цех " Арсенал " следва внедряването на огромна автоматизация на оборудването и процесите. Това излиза наяве от ведомствения сайт . Само през последните години вложенията в ново съоръжение и нови индустриални мощности в " Арсенал " надвишават 200 млн. лв..

" Сключените контракти за ново съоръжение са с оптималната автоматизация - сложни машини, интегрирани с роботи и манипулатори ", поясниха от " Арсенал ". Пример за това е почналото създаване на новия цех в Стара Загора, който ще бъде изпълнен с високопроизводителни машини и уреди.

Военното дружество има подписани контракти за автоматизиран монтаж на съединени единици.

" За пръв път в историята на компанията се вземат решение проблеми за автоматизиран монтаж, интегриран с контрола в специфичните производства ", оповестиха оща от " Ареснал ".

Пред завършване са няколко плана в всеобщите производства за автоматизиран надзор на елементи и произведения.

Важни нови технологии и процеси, които характеризират високото софтуерно равнище на компанията, са: МIM развой - инжекционно формоване, депластифициране и синтерованена елементи от железен прах; спининговане на елементи от черни и цветни метали; ротационно поточно формоване на дълги детайли; твърдо анодиране на елементи от алуминиеви сплави; лазерно разкройване и маркиране; линии за автоматизирано фосфатиране; роботизирано заваряване; безразрушителен надзор на елементи и материали, експресни способи за разбор и доста други.

За реализацията на всички тези процеси в предприятието е основана нова дирекция " Автоматизация на индустриалните процеси.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР