На фона на вниманието на света към контранастъплението на Украйна,

...
На фона на вниманието на света към контранастъплението на Украйна,
Коментари Харесай

Опасен момент за Украйна: Русия тихомълком започва нова офанзива

На фона на вниманието на света към контранастъплението на Украйна, Русия тихомълком стартира нова атака в източната част на Украйна, написа американското издание The Hill, представен от.

Руската офанзива се организира в Луганска област, като съгласно анализатори има за цел да подкопае украинската контраатака. Въпреки че тази интервенция е доста по-малка (по размери) от зимната атака на Москва, съветската атака може да окаже напън върху Украйна по време на нейната лична огромна атака и да разсее вниманието ѝ.

Както се показва в материала, сега съветските войски бързо са напреднали към Купянск, Харковска област, който се намира тъкмо до Луганск, и в случай че той бъде високомерен, това ще ускори съветския надзор над региона. Градът беше високомерен от Москва в първите дни на войната, преди украинските сили да го освободят предходната есен.

Анализатори от Центъра за стратегически и интернационалните проучвания се съмняват, че Русия може да продължи напред. Но в случай че това се случи, ще бъде сериозен удар за Украйна в рисков миг. Украински публични лица потвърдиха, че офанзивите край Купянск се ускоряват.

Руската войска съобщи през предходната седмица, че е " подобрила " позициите си в Североизточна Украйна, където настъплението ѝ накара локалните управляващи да изтеглят хиляди цивилни. Местната военна администрация в харковския окръг Купянск съобщи, че жителите би трябвало да изпълнят заповедта за евакуация или да подпишат документ, че ще останат на личен риск.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР