На фона на ужасната жега от над 38 градуса днес

...
На фона на ужасната жега от над 38 градуса днес
Коментари Харесай

Жегата идва с чудовищна магнитна буря

На фона на ужасната горещина от над 38 градуса през днешния ден ще има и мощна магнитна стихия. Очаква се слънчева интензивност, която може да попречи на късовълновите връзки, обявиха съветски учени, откакто в неделя бяха следени три изригвания.

-->
Институтът по приложна геофизика " Федоров " в Москва съобщи, че са вероятни изригвания от клас X, в това число протонни, както и утежняване на изискванията за късовълнова радиовръзка.



Изригванията от клас X са най-големите детонации в слънчевите системи и могат да провокират дълготрайни радиационни стихии. Протонните изригвания са стихия от слънчеви енергийни частици, формирани най-вече от протони.

Слънчевите изригвания се случват, когато мощните магнитни полета във и към Слънцето се свържат още веднъж. Според НАСА те могат да обиден магнитното поле на Земята с капацитет да повредят спътници и информационно съоръжение.

През 2022 година геомагнитна стихия, провокирана от огромен изблик на радиация от Слънцето, извади от строя 40 преди малко изстреляни тогава спътника на SpaceX.

В неделя са следени три мощни слънчеви изригвания, оповестиха от института " Федоров ", като едното е траяло 14 минути, съпроводено от разстройства в радиокомуникациите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР