На фона на твърденията за значителен дял на Китай в

...
На фона на твърденията за значителен дял на Китай в
Коментари Харесай

Китай: Новата заплаха за Етериум?

На фона на изказванията за забележителен дял на Китай в Етериум (ETH) бяха изразени опасения по отношение на автономността на платформата.

Стивън Нерайоф, някогашен консултант на Етериум , сигнализира за евентуално въздействие на китайското държавно управление върху ETH, инициирайки полемики в общността на цифровата валута. Неговите сигнали, споделени в X, повтарят констатациите на TruthLabs, сочещи доста китайско наличие в Етериум.

ETH, основен състезател в областта на криптовалутите, прочут със своите сигурни транзакции и смарт контракти, в този момент е изправен пред въпроси по отношение на своята самостоятелност и сигурност заради хипотетичното доминиране от страна на Китай.

В основата на тези опасения стои Prometheum – компания, чиито дейности евентуално биха могли да доведат до класифицирането на Етериум като скъпа книга от SEC. Подобно установяване би могло доста да промени правния и оперативния пейзаж на Етериум. Нерайов посочи връзките на Prometheum с Wanxiang, компания с хипотетични връзки с китайското държавно управление, като стратегическа маневра.

Разследванията на TruthLabs демонстрират, че контролът на Китай може да заплаши неприкосновеността на персоналния живот на потребителите в Съединени американски щати, което провокира апели за засилени ограничения за сигурност в бранша на криптовалутите за запазване на потребителската информация.

Нерайов уточни, че възнамерява да предприеме правни дейности против създателите на Етериум, като допуска, че тяхното безмълвие по обвиняванията може да значи признание на повдигнатите въпроси. Този евентуален правосъден иск акцентира нуждата от бистрота и отчетност в пространството на криптовалутите.

Етериум се намира в сериозен миг, защото се бори с обвиняванията за китайско въздействие. Криптовалутната общественост се застъпва за изчерпателен надзор и самодейни ограничения за опазване на сигурността и автономността на платформата, наблягайки значимостта на отбраната на пространството на цифровите валути от непозволено външно въздействие.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР