На фона на тежката криза с COVID-19 в Италия, където

...
На фона на тежката криза с COVID-19 в Италия, където
Коментари Харесай

Защо на този италиански остров вирусът не вирее?

На фона на тежката рецесия с COVID-19 в Италия, където вирусът взе над 34 000 жертви, едно място остана незасегнато от вируса - остров Джильо, против крайбрежията на Тоскана. Островът е обитаем с възрастни хора, само че нито един от тях не е инфектиран.

Чист шанс или удобна композиция от фактори, построили имунитет на жителите на италианското островче? Става дума за второто. Едва към 16 километра вода разделят Джильо от Ботуша. Тук живеят близо 800 души, най-вече възрастни, оповестява Българска национална телевизия.

Армандо Скиафино, доктор в Джильо, споделя: " Странно е, че нямаме нито един инфектиран, макар че вирусът имаше доста време и благоприятни условия да плъзне на острова ". На острова са идвали хора, само че болестта не е пренесена. По време на карантината в Джильо се оказва една от най-известните италиански изследователки на епидемии. Тя идва с дъщерите си поради документи, свързани със скорошната гибел на майка ѝ. Но с пламването на пандемията, приема проучването на локалните хора като своя задача.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР