На фона на притесненията за бъдещата сделка на Илон Мъск

...
На фона на притесненията за бъдещата сделка на Илон Мъск
Коментари Харесай

Промени в борда на директорите на Twitter

На фона на терзанията за бъдещата договорка на Илон Мъск за Twitter, бордът на шефовете на претърпя непредвидена смяна.

В сряда съ-изпълнителният шеф на Silver Lake Егон Дърбан не съумя да завоюва поддръжка от болшинството от акционерите на Twitter, с цел да остане в борда за още един мандат. Това се случва, откакто групи вложители показаха опасения, че той взе участие е в борда на прекалено много обществени компании. Дърбан предложи оставката си след гласуването, само че в петък членовете на борда отхвърлиха да я одобряват. Вместо това те подписаха съглашение Дърбан да подаде оставка от две други места в борда през идната година.

Аргументите на шефовете са, че „ приемането на оставката на господин Дърбан в този миг не е в най-хубавия интерес на компанията “.

Решението на борда е разбираемо, като се има поради тесните връзки на Дърбан с Илон Мъск, който е в развой на придобиване на Twitter. Като основен изпълнителен шеф на компанията за частни вложения Silver Lake, Дърбан е работил с Мъск по редица огромни покупко-продажби с дялово присъединяване и се счита за един от най-близките съдружници на Мъск, както и за решаваща фигура, защото препоръчаното от Мъск изкупуване на компанията куца.

Бившият основен изпълнителен шеф на Twitter Джак Дорси, който също се счита за другарски надъхан към Мъск, напусна борда на Twitter в опит да се концентрира повече върху своята компания за заплащания и криптовалута, Block.

На 25 април Мъск подписа съглашение за закупуване на всички неизплатени акции на Twitter на цена от 54,20 $ - само че през последните седмици той изпрати смесени известия за това дали ще извърши това съглашение, като усили натиска върху борда на Twitter. На 13 май Мъск сподели, че договорката за изкупуване е „ на изчакване “ в очакване на по-широко следствие на активността на ботове в платформата.

Мнозина поясняват този ход като изпитание за предоговаряне на изкупуването на по-ниска цена, сюжет, който Мъск разказа като „ не е изключен “. Ръководството на Twitter твърди, че съглашението не предстои на договаряния. Със задачата да пази ползите на акционерите, бордът на шефовете на Twitter евентуално ще играе централна роля в използването на съглашението.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР