На фона на останалите финалистки, българската шахматистка Нургюл Салимова е

...
На фона на останалите финалистки, българската шахматистка Нургюл Салимова е
Коментари Харесай

Нургюл Салимова плащала на свой приятел да е там с нея

На фона на останалите финалистки, българската шахматистка Нургюл Салимова е сама там. Това разяснява треньорът й Живко Жеков пред NOVA.

 „ В шаха всеки играч понякога работи с някой добър гросмайстор, който предава познания против възнаграждение. Това е случая гросмайстора Басов ”, изясни Живко Жеков.

 Нургюл Салимова плащала на собствен другар да е там с нея.

„ Това момче, което е секундат, с него са другари от 4-5 години, фамилни другари. Тя го помоли, с цел да не е напълно сама, тъй като се опасява от болести и напълно сама не може да прекара и един ден там. Затова е там, тя му заплаща обособена стая. Това е екипът й. Всички останали имат персонален треньор, здравно лице, човек по възобновяване. В този смисъл тя там даже е „ без облекла ”, разяснява Живко Жеков.

На финала тя не е позволила груба неточност, счита треньорът й.

„ Представянето е изненадващо, нямахме фантазия да играе за купата. Играеше се мач за мач. Хубаво е, че сподели темперамент на целия шахматен свят, отстрани мощни противнички и се показа напълно почтено на финала ”, сподели Живко Жеков.

„ Няма играч, който да не изпитва отчаяние, след загуба на международен край. Но тя в действителност още не може да разбере какво е направила, ще го разбере идващите дни и ще бъде доста щастлива и удовлетворена от себе си. Като осъзнае каква страст и обич към себе си е провокирала в България, ще бъде изцяло задоволена ”, съобщи Жеков.

Според него тя още не е напълно наясно с фурора, който провокира в България.

„ Следват разнообразни клубни шампионати на страните. Всеки професионален шахматист има контракт с някой тим от друга страна. След това има мощен шампионат на остров Ман с 40 топ състезателки. Предполагам, че ще се появят предложения и за други надпревари. Вече има покана от Индийската федерация. Има доста надпревари, има и време за подготовка. Важното е в този момент да се възвърне ”, сподели Жеков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР