На фона на недоволството на своите служители, основателят на Amazon

...
На фона на недоволството на своите служители, основателят на Amazon
Коментари Харесай

Джеф Безос си купи още един апартамент в Ню Йорк Сити

На фона на недоволството на своите чиновници, създателят на Amazon Джеф Безос си купи апартамент за 16 млн. $ в Ню Йорк Сити, съобщи CNN.

Новият му парцел се простира на повърхност от 280 квадратни метра и разполага с 3 спални и 4 бани. Той се намира в реновирана нео готическа постройка от 1912 година, с панорама към парка „ Медисън Скуеър “, като предходната година той купи един мезонет и други два жилището в нея. Планът му евентуално е последователно да се снабди с всички жилища в постройката, с цел да ги сплоти в едно общо, считат от изданието New York Post.

Последните придобивки на бизнесмена включват най-скъпото имение в Лос Анджелис, издигнато при започване на предишния век по поръчка на Джак Уорнър, шеф на Warner Bros. То му струваше 165 млн. $. В средата на март Безос заплати други 1.15 милиарда $ за най-стария повсеместен магазин в регион Манхатън на Ню Йорк Сити.

Междувременно чиновници от склад на Amazon в града проведоха митинг против неприятните условия, в които работят по време на пандемията от COVID-19. Тогава уредникът Крисчън Смолс бе уволнен, а това, от своя страна, накара инженери и софтуерни експерти от колоса за онлайн извършване на покупки да призоват сътрудниците си за онлайн стачка на 24 април, в поддръжка на всички, дръзнали да се опълчват на корпорацията, както и с гледище за по-добри условия на труд.

Миналата седмица след решение на съда във Франция компанията спря отчасти доставките на артикули в страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР