На фона на частичната мобилизация обемът на парите в брой,

...
На фона на частичната мобилизация обемът на парите в брой,
Коментари Харесай

Руснаците се запасяват с пари в брой

На фона на частичната готовност размерът на парите в брой, които са в обращение на руснаците за повторно в историята на изчисленията надвиши 15 трилиона рубли, написа " Известия ", базирайки се на данни на Централната банка.

През септември индикаторът се е нараснал с 930 милиарда рубли. Преди това регулаторът записва рекордно количество " живи " пари в обращение през февруари тази година, тогава руснаците се запасиха в брой за 15,8 трилиона рубли. Тенденцията е обвързвана с желанието на руснаците да се предпазят от повишената неустановеност и да разполагат с в допълнение количество пари " кеш ", обясниха от Централната банка.
Друга причина е напускането на огромен брой руснаци от страната. По предписание заминаването ставаше небрежно и най-лесното решение за мнозина беше да изтеглят парите си в брой, сподели Алексей Тараповски, създател на Anderida Financial Group. Също по този начин желанието на жителите да държат средствата си в брой е породено от отрицателния опит от финансови усложнения от „ изгорелите “ руски депозити до действителното „ заледяване “ на валута и скъпи бумаги в сметки през последните месеци, разяснява Марк Гойхман, основен икономист в Информационно-аналитичен център TeleTrade.

По-рано съветският президент Владимир Путин упълномощи Централната банка да издава позволения за експорт на валута от Русия на стойност над 10 000 $.

Източник: ФАКТИ
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР