НА ЕДНОТО МЯСТО, СОФИЯ. Столичната община обясни защо е инвестирала

...
НА ЕДНОТО МЯСТО, СОФИЯ. Столичната община обясни защо е инвестирала
Коментари Харесай

Скъпите тоалетни ще бъдат център за превъзпитание на журналисти

НА ЕДНОТО МЯСТО, СОФИЯ.
Столичната община изясни за какво е вложила колосални обществени средства в публичните тоалетни, които бяха издигнати в центъра на София - половин милион за три клозета (абаут).
На специфичен брифинг пред най-скъпата от трите тоалетни чиновници на общината, увити в талетна хартия като мумии (противопандемична мярка), описаха за скъпия, само че потребен план. Инвестицията напълно не бил от вида „ пари напразно ” или „ по какъв начин да забогатеем в две стъпки ”. Всичките тия пари са вложени доста рационално, тъй като в вероятност ще донесат мир и облекчение за столичани, споделиха от Общината. В тоалетните се планува да се настаняват за превъзпитание на възприятията опърничави публицисти, които да поставят лечебен труд на местата за публично освобождение.
Точките за освобождение, както Общината назовава златните клозети, не били чак толкоз скъпи, зависи с какво съпоставяме. Общинарите дават образец - протеста на надзирателите държавното управление потуши с едни бързи 15 млн. за нови назначения и бонуси. А тука имаме за половин милион три тоалетни, като най-скъпата към този момент даже работи. Ако в тия Точки за освобождение се назначават проблематични публицисти, те последователно ще се научат да вършат кафява публицистика и няма да всяват ужас и безредици в обществото. Освен това работата в тоалетна развива християнски добродетели като примирение и смирение. На такава работа човек премисля държанието си и почва повече да милее за публично единодушие. Ние да вземем за пример нямаме потребност от превъзпитание, тъй като сме си възпитани и в никакъв случай не оспорваме решенията на висшестоящите. Строим си тоалетни за половин милион, чертаем си схемите и никому неприятна дума не сме споделили, дават се за образец общинарите.
Друго основание. При сегашните вълнения и блокирани кръстовища една тоалетна наоколо е повече от берекет. Кой може да дефинира цената на жадуваното облекчение в условия на обсада и ужас? Понякога един кон коства повече от кралство, цитират Шекспир мумиите от общината.
Освен това – не престават общинарите, това са нови и нови работни места в тая рецесия. Много добре знаете, че тези тоалетни, както всичко строено от Общината, доста скоро ще имат потребност от ремонт, а по-късно от ремонт на ремонта. Това е претовареност, това е стопанска система, това е придвижване на хора и капитали, въртележка на пари, стопанска центрофуга. Ако знаете какви административни и финансови старания гълтам един анекс на анекса, нямаше да се отнасяте лековато към тези неща. Полагаме големи старания. Да преместиш тухла е елементарно, да преместиш пачка – не толкоз!
Програмата на Общината за превъзпитание на публицисти също е относително евтина и ще погълне не повече от милион-два годишно, преко сили, заричат се общинарите.
Ако програмата даде резултати, обществото ще мирне.
Ако не даде – ще се превъртят отново едни пари и няма да е напразно, ще има удовлетворени хора.
А когато обществото дефинитивно се успокои, кръстовищата се отворят и всички публицисти запеят на вярната нота, Общината ще провежда в скъпите тоалетни Фестивали на клозетната лирика, клозетната живопис и така нататък, разкриха още тоалетните мумии, а един от тях показа, че като дребен желал да стане Тутанкамон и прекарвал по цели часове в тоалетната, предан на мечтателно съзерцаване.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР