На една от най-популярните кулинарни звезди в света - Мери

...
На една от най-популярните кулинарни звезди в света - Мери
Коментари Харесай

Избраха специалния десерт за платинения юбилей на Елизабет ІІ

На една от най-популярните кулинарни звезди в света - Мери Бери - се падна избора на формалния десерт за платинения празник на кралица Елизабет Втора, заяви Би Би Си. Избраният е лимонен крем, с бисквити амарети и швейцарско руло, подготвен от Джема Мелвин.

След оспорвано съревнование и дегустация, известната телевизионна водеща и кулинар Мери Бери го дефинира като „ безусловно превъзходен “.

Джема Мелвин подготвя пудинга, откакто се въодушевява от лимонен десерт, поднесен на сватбата на бъдещата кралицата с принц Филип през 1947 година.

Сладкишът е на няколко пласта с лимонова извара, яйчен крем, желе, сок от мандарини, бита прясна сметана, бисквити амарети, шоколад и швейцарско руло.

Десертът ще бъде част от специфичното меню за платинения празник на Елизабет Втора, в което са още „ Пиле за коронацията “ - проширано пиле в кремообразен къри сос, и гъби „ Виктория “, с заряд от маслен крем и сладко от малини.

Приблизително 5000 души, на възраст от 8 до 108 години, участваха в националното съревнование за приготвянето на нов десерт, в чест на 70-годишнината от възкачването на трона от Елизабет Втора.

Накрая останаха петима финалисти, които мериха сили във финалното шоу, излъчено по Би Би Си 1.

Джема Мелвин, редактор от Саутпорт, победи съперниците си, пекарите фенове Катрин Макленан, Сам Смит, Шабнам Русо и Сюзън Гарднър в специфичната стратегия на Би Би Си, в която Камила, херцогинята на Корнуол, разгласи спечелилия.



Херцогиня Камила, победителката Джема Мелвин и тв кулинарката Мери Бери

Съревнованието изискваше да бъде основан десерт със запаметяваща се история, само че и подобаващ за усета на 96-годишната кралица.

Друго значимо изискване бе и опцията пудингът да се подготвя в домашни условия и да участва на уличните тържества, планувани в цялата страна през юни.

Джема Мелвин разяснява след успеха си, че творението й отдава респект на три значими дами - нейните баби и кралицата.

" Не мога да допускам, че този непретенциозен десерт завоюва. Сюрреалистично е. Исках това да бъде „ националният пудинг “, освен за кралицата, само че и за всички останали “, добави още тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР