На един регистриран случай на заразен има още трима души,

...
На един регистриран случай на заразен има още трима души,
Коментари Харесай

Математик: Пречупваме пандемията при 2 млн. ваксинирани

„ На един регистриран случай на инфектиран има още трима души, които са инфектирани, само че не са се тествали, с цел да влязат в системата ”. Това съобщи пред Нова тв математикът на Националния действен щаб проф. Николай Витанов.

„ Всеки имунизиран е гвоздей в ковчега на вируса ”, уточни специалистът. По думите му, с всеки един имунизиран против COVID-19 броят на инфектираните ще намалее. За да стартира да се усеща резултата от имунизацията, би трябвало да има най-малко 2 милиона души, на които е подложен медикаментът.

„ И по този начин, с увеличение на броя на имунизираните - към 3,5 милиона души и нагоре, ще можем да кажем, че сме си решили проблемите с вируса ”, уточни професор Витанов.

По думите му, предвид на плановете на доставките на имунизациите - това евентуално ще стане в интервала юли-август 2021 година. Според професор Витанов, ограниченията могат вероятно да бъдат разхлабени при предел на заболеваемостта сред 300 и 500 нови случая на COVID-19 дневна база и тази наклонност се задържи най-малко 10 дни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР