На думи много хора в това Народно събрание се изказваха

...
На думи много хора в това Народно събрание се изказваха
Коментари Харесай

Мартин Димитров от ДБ обвини политически сили в НС в продаване на мача за еврозоната

На думи доста хора в това Народно заседание се изказваха какви горещи последователи са на влизането на България в еврозоната, на каузи - " продадоха мача ". Това съобщи в декларация от името на ПГ на " " (ДБ) ръководителят на икономическата комисия Мартин Димитров  Мартин Димитров Мартин Димитров е български политик, ръководител на Съюз на демократичните сили от декември 2008 година, съпредседател на ПГ на.

Според него това е направено с ясното схващане, че основават голяма спънка пред влизането на България в еврозоната т.е. са съгласни да жертват България и нейното участие в еврозоната в името на други цели. Поводът е, че в предишния петък и през вчерашния ден представители на няколко обединения не са участвали на съвещанието на икономическата комисия, на което трябваше да се обсъдят на второ четене промени в Кодекса за застраховането. За да няма кворум в комисията, има сделка сред ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " Български напредък ", тъй като те дружно не идват, уточни депутатът.

По думите му проблемите в застрахователния бранш от последните шест години, през които ръководи ГЕРБ, не са решени. Можеше да бъдат решени от отрасловия регулатор -  не е направено, тъй като това състояние ви харесва, обърна се Димитров към ГЕРБ. За да имате опрощение, си намерихте тематиката с повишаването на " Гражданска отговорност ", добави той. По тази логичност и влизането ни в Шенген може да вдигне цената на " Гражданската отговорност ", тъй като това е повече придвижване на коли, разяснява ръководителят на икономическата комисия. По същата логичност срещу Шенген ли сте, попита депутатът.

Истината е, акцентира Мартин Димитров  Мартин Димитров Мартин Димитров е български политик, ръководител на Съюз на демократичните сили от декември 2008 година, съпредседател на ПГ на, че нито за еврозоната, нито за Кодекса за застраховането, нито за Шенген може да се каже, че " Гражданската отговорност " ще бъде по-скъпа, тъй като тя зависи от разнообразни фактори, които мъчно могат да бъдат планувани, изясни ръководителят на икономическата комисия. И предизвести, че, в случай че изпуснем влака в този момент по виновност на някои от политическите сили, изключително на " евроатлантиците от ГЕРБ ", не се знае по кое време ще има нова покана за еврозоната. Минаха 15 години, откогато сме член на Европейски Съюз, и това е първата опция за България да влезе в еврозоната, акцентира ръководителят на икономическата комисия. И предизвести, че може идната покана да бъде след години и цената за България може да бъде убийствено висока.

А еврозоната значи да бъдем в центъра на взимане на решения на Европейски Съюз, да не бъдем във втората или третата скорост и вие в този момент се отказвате от тази голяма опция поради някакви нерешени от 6 години проблеми, разяснява Димитров. Като добави, че в тези сложни времена, в които нарастват лихвените проценти, да не си в еврозоната, където са по-ниските лихви, може да значи загуба на богатство, на стопански напредък, вложения, работни места. Как може вашият финансов министър Владислав Горанов(ГЕРБ) да е подписал тези задължения, и когато пристигна гласуването, вас да  ви няма, обърна се към ГЕРБ представителят на Демократична България.

Демократична България е подготвена да свика изключителна икономическа комисия поради застраховането, в случай че ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, " Възраждане " и БВ решат да се върнат
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР