На днешното заседание на ПК Собственост и стопанство“ към Общинския

...
На днешното заседание на ПК Собственост и стопанство“ към Общинския
Коментари Харесай

Две компании в битка да строят новата сграда на кметство Младост! Сегашното било мизерия

На днешното съвещание на ПК " Собственост и стопанство “ към Общинския съвет бе прегледана и тематиката за построяването на нова постройка на кметство " Младост “. Общинските съветници бяха единомислещи, че казусът е огромен и е неотложно той да бъде решен допустимо най-скоро.

" Служителите са пръснати в четири блока и работят в извънредно мизерни условия. Жилищната постройка, която главно употребяваме, не е ремонтирана от 70-те години на предишния век. Това е една от аргументите сметките ни за ток да са тройно по-високи “, разяснява пред съветниците районният кмет Христо Христов. Администрацията на регион " Младост “ се обитава в жилищна постройка в ж. к. " Трошево “, като общата повърхност, употребена от администрацията, е към 560 кв. м. Служителите и жителите паркират на съществуващия паркинг към жилищния блок.

От кметството са изготвили задание, в което да показали, че желаят новата постройка да бъде на отзивчиво място, с елементарен достъп и директен изход към един от основните булеварди в региона. Минимална разгърната застроена повърхност за естествена работа на чиновниците да е над 2 500 кв. м. Друго условие е новопроектираната постройка да бъде на най-малко 3-4 етажа с най-малко 40 кабинета. Необходимо е също по този начин да се обезпечи паркиране на 60 автомобила, като 30% от тях да са на закрито.

До момента две компании са показали интерес към строителството на нова постройка на кметство " Младост “. Едното сдружение предлага постройката да бъде построена на ул. " Вяра “ №6А, а другото – на бул. " Република “.

Членовете на комисията взеха решение да възложат на администрацията да прегледа обширно офертите и да излезе с предложение, което в най-пълна степен да удовлетворява ползите на общината.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР