На днешното заседание на Националния съвет на БСП председателят на

...
На днешното заседание на Националния съвет на БСП председателят на
Коментари Харесай

След срещата на БСП: Нинова с 4 варианта за изход от кризата

На днешното съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия ръководителят на партията и вицепремиер Корнелия Нинова очерта 4 разновидността в сегашната политическа обстановка.

По думите й първият е държавно управление на малцинството, което е мъчно, само че не невероятно. Според нея си заслужава да се опита този вид, с цел да се одобри актуализацията на бюджета, посредством която да се осъществят икономическите и обществени ограничения и да се задейства проекта за възобновяване и развиване, който изисква смяна в към 20 закона, т.е. налага се да има настоящ парламент.

Тя уточни като втори вид ново държавно управление в границите на този парламент. „ Първо мандат биха получили Продължаваме промяната. Те изрично са декларирали без ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". Оставаме още веднъж в същия формат, в който сме и в този момент, без Има Такъв Народ. Втори подред за предоставяне на мандат са ГЕРБ. Те са в изолираност и не сме чули още никой да желае да прави коалиция с тях. За нас това също е невероятно “, изясни обстановката Нинова, представена от " Епицентър ".

Тя добави, че третият мандат е по желание на президента, само че за него към този момент има искащи, а точно Има Такъв Народ. „ Това наподобява нелогично. Да събориш кабинет, да не подкрепяш държавно управление на малцинството, да хвърляш страната в безпорядък, с цел да получиш третия мандат и отново да направиш държавно управление на малцинството е нелогично. Това е загуба на време, на запаси “, сподели още Нинова.

По думите й третата опция са нови избори, само че това би било съдбовно. „ Такива избори биха били вероятни през септември – октомври. На прага на тежка зима, на пропуснато лято, без отплата за приходите и стопанската система “, добави причините си срещу ръководителят на Българска социалистическа партия.

Четвъртият вид, който е и нейното предложение, е за правене на стратегия на правителството и изтъкване на небосвод за активността му. „ Както знаете един от минусите на настоящето държавно управление е, че нямаме стратегия. Много пъти го поставяхме този въпрос пред всевъзможни формати. Не е обикновено толкоз време да нямаме стратегия. Нека обмислим вид Българска социалистическа партия да предложения на диалози досегашните съдружни сътрудници, в това число Има Такъв Народ с предложение да създадем стратегия с доста ясно написани стъпки какво ще създадем оттук насетне предвид на обстановката. И да сложим небосвод на такова държавно управление. Помислете дали да не предложим подобен вид и небосвод до края на годината “, съобщи Нинова.

Който споделя, че в този момент ни трябват избори е политически глупак. Тази позиция изрази националният представител от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев преди съвещанието на Националния съвет на алената партия. Бъдеще имат политиците, които сплотяват, а не разделят, счита той.Някои споделят, че е пристигнало време разделно, само че е време за единение и обединяване на нацията, уверен е Драгомир Стойнев и е безапелационен, че " ще завоюва политикът, който успее да сплоти нацията.

" Затова и Българска социалистическа партия не трябва да е от тези партии, които ще разделят, счита още депутатът. По думите му партията се е потвърдила, че може да сплотява. Не значима е властта, а успокоение на хората за цената на хляба, тока и зеления преход, по мнението му.Държавата има потребност от държавно управление и Българска социалистическа партия би трябвало да остане в тази коалиция, смята още Стойнев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР