На днешното си заседание Министерският съвет одобри допълнителни разходи по ...

На днешното си заседание Министерският съвет одобри допълнителни разходи по

Правителството отпусна 100 млн. за вдигане доходите на армията -

На днешното си съвещание Министерският съвет утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на защитата за 2022 година в размер до 100 милиона лв.. Тези средства, както и проектите за дейно харчене на средствата в системата, ще дадат опция за величаване на приходите на военнослужещи и цивилни, оповестиха от държавното управление. От там прецизират, че са за сметка на други планувани разноски в държавния бюджет.

В последните години Министерството на защитата и Българската войска изпитват съществени проблеми да покачат мотивацията за постъпване, осъществяване и задържане на работа на военнослужещите и цивилните чиновници. Според министъра на защитата Драгомир Заков тези проблеми водят и до липса на вероятности за младите военнослужещи.
Заков сложи необикновен фокус и върху ефикасното консумиране на средства в системата на Министерството на защитата. Този метод действително разрешава повишение на заплатите в бранша, както и да се реши един от главните проблеми, който касае военнослужещите в последните месеци – увеличението на порциона. Според министър Заков може да има опция да се покачат и така наречен квартирни в последното тримесечие на годината.

Той съобщи, че в Министерството на защитата се работи и по проект по какъв начин да се преодолее сериозният проблем с несъответствието в приходите в системата, както и за изчистването на някои систематични неточности, които водят до липса на вероятност в развиването на младите военнослужещи.

Източник: offnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg