На днешната дата рожден ден празнува нашумялата американска тв водеща

...
На днешната дата рожден ден празнува нашумялата американска тв водеща
Коментари Харесай

Опра Уинфри: Мислете като кралица. Кралицата не се бои от провал

На днешната дата рожден ден чества нашумялата американска тв водеща и държавник Опра Уинфри. Опра Гейл Уинфри е родена на 29 януари 1954 година в щата Мисисипи като нежелано дете на двама младежи.

Има тежко детство, изпълнено с голям брой премеждия, болки и премеждия. Бяга от майка си Веронита, защото е била полово насилвана от нейни родственици и другари. Едва на 14-годишна възраст Опра ражда бебе, което не оцелява. Мести се да живее при татко си Върнан, който бил бръснар и предприемач. През 1971 година с цялостна стипендия съумява да влезе в държавния университет на Тенеси.
                         

Публикация, споделена от (@oprah) на Юни 19, 2019 в 10:04 PDT

От там нататък стартира нейният дълъг и сложен път към славата и триумфа. Днес нейното предаване " Шоуто на Опра " печели славата и имиджа на най-успешното ток-шоу в историята на малкия екран. Неговият финален брой е излъчен на 25 май 2011 година, а самото то е удостоено с няколко награди " Еми ". Към момента Уинфри е продуцент и създател на още десетина тв стратегии, и основател на благотворителни организации.

Сензационната журналистка е необятно известна и с литературно-критичните си разбори, както и с изявите си като надарена актриса в света на киното. Дебютът й в седмото изкуство е обвързван с впечатляващата й роля в " Пурпурен цвят " на Стивън Спилбърг през 1985 година. Участието й донася две номинации за " Оскар " и " Златен глобус ".

Опра е първата жена милиардер от афроамерикански генезис, получила почетна степен от Харвардския университет и удостоена с " Президентския орден на свободата ".

Нейната влиятелност и филантропия я открояват като една от най-обичаните и уважавани персони по целия свят. Тя е образец за това по какъв начин с помощта на силата на човешкия дух и религия, без значение от сложното детство, произхода, бедността и горчивия опит, съумява да се трансформира в ослепителен образец за подражателство!



Ето една красива част от вдъхновяващите мисли на Опра за неуспехите и триумфите в живота:

" Най-голямото изобретение на всички времена е, че човек може да промени своето бъдеще, просто като промени своето отношение. "

" Всеки ден ви дава шанса да поемете въздух, да захвърлите обувките и да потанцувате. "

" Причината, заради която получавам това, което множеството не получават, е че съм подготвена да направя това, което множеството не са подготвени да създадат. "

" Никога не забравяйте, че правото да изберете собствен личен път е свещена привилегия. Използвайте го. "

" Ако желаете да имате триумф, не би трябвало да го превръщате в своя цел. Разковничето е не да се безпокоите дали ще съумеете, а да работите, с цел да станете забележителни - и триумфът ще пристигна напълно естествено. "

" Голямата загадка на живота е, че няма огромна загадка. Каквато и да е задачата ви, можете да я постигнете, в случай че сте подготвени да работите. "

" Следвайте личните си инстинкти. Това е най-мъдрото нещо в живота ви. "

" Много хора желаят да се возят с вас в лимузина, само че вие търсете някой, който ще вземе рейса с вас, когато лимузината се повреди. "

" Това, което сигурно знам, е, че нашето странствуване стартира тогава, когато решим да се надигнем, да пристъпим напред и да заживеем същински. "

" Бъдете признателни за това, което имате, и ще имате повече. Ако се съсредоточавате върху това, което нямате, в никакъв случай няма да имате задоволително. "

" Провалът е популярен преподавател, в случай че сте отворени към него. "

" Имам доста неща, които да потвърждавам на себе си. И едно от тях е, че мога да пребивавам живота си храбро. "

" Това, което Бог е планувал за вас, се простира доста по-далече оттатък всичко, което можете да си визиите. "

" Можеш да имаш всичко. Но просто не можеш да имаш всичко едновременно. "

" Оградете се единствено с хора, които ще ви тласкат нагоре. "

" Вие получавате от живота това, за което ви стига куража да си поискате. "

" Когато виждам в бъдещето, то е толкоз блестящо, че изгаря очите ми. "

" Дишай. Продължавай. И си напомняй, че този миг е единственото нещо, което сигурно имаш. "

" Мислете като кралица. Кралицата не се бои от неуспех. Провалът е единствено още един трамплин към величието. "

" Това, което сигурно знам, е, че каквото давате, ви се връща назад. "

" Най-голямото премеждие, което можете да предприемете, е да живеете живота на своите фантазии! "
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР