На днешната дата, 4 май 1929 г., е родено златното

...
На днешната дата, 4 май 1929 г., е родено златното
Коментари Харесай

Одри Хепбърн: Щастливите момичета са най-красивите!

На днешната дата, 4 май 1929 година, е родено златното момиче на Холивуд, музата на няколко генерации - Одри Хепбърн. Тя е освен пример за дама, със своята класа и стилна осанка, само че и безспорно един от най-талантливите актьори на предишния век. Това се потвърждава и от обстоятелството, че Одри е един от дребното създатели, печелили четирите най-престижни награди - "Оскар " (за кино), "Еми " (за телевизия), "Грами " (за музика) и "Тони " (за театър).

Красавицата с бадемови очи е родена в Белгия, само че прекарва детските и тийнейджърските си години в Холандия, която по това време е под контрола на нацистите. Първата пристрастеност на Хепбърн, която от страна на баба си е потомък на самия британски крал Едуард III, е балетът. Красавицата даже става професионална балерина и факт, който е прочут на малко на брой, е, че Хепбърн скрито танцува пред групи от хора, с цел да събира пари за Холандската опозиция. Всъщност тя била толкоз отдадена на придвижването, че работила като скришен пощальон за него и раздавала антифашистки бюлетини.

След войната отпътува за Англия. Там продължава работата си на балерина, само че към този момент работи и като модел. Отказва се и от двете, с цел да стартира кариера в киното. Несъмнено вярно решение, което довежда Одри до брилянтни превъплъщения в емблематични функции като тези на принцеса Ана във "Ваканция в Рим " (1953), Холи Голайтли в "Закуска в Тифани " (1961) и Илайза Дулитъл в "Моята прелестна лейди " (1964).

Хепбърн постоянно е признавала, че обича Бродуей. И по какъв начин другояче - роля в постановката "Джиджи " (1951) е нейният дебют като актриса и ѝ носи първото самопризнание за гения ѝ. Освен това с помощта на театралната сцена и по-точно на присъединяване си в бродуейската продукция "Ондин " среща своя принц.

Той е нейният сътрудник Мел Ферер, с който Одри подписва брак. Двамата не съумяват да живеят щастливо до края на дните си и се развеждат след 15 години и едно дете - момченце на име Шон.

След разпада на брака си Хепбърн среща италианския психолог Андреа Доти, в който се влюбва бясно.

През януари 1969 година ослепителната Одри Хепбърн се омъжва за повторно. Четиредесетгодишната тогава хубавица минава под венчилото с 10 години по-младия от нея Андреа, облечена в бледорозова мини рокля с изчистен контур, дело на близкия ѝ другар Юбер Дьо Живанши.

Одри пленява и учудва съвременниците си освен с избора на рокля, само че и с решението си да върже шал към главата си. Няма по какъв начин да не споменем, че след сватбената гала безусловно за броени дни носенето на този аксесоар по този метод се трансформира в най-актуалната наклонност.

Хепбърн сбъдва най-голямата си фантазия - става майка още веднъж. Но даже и раждането на Лука не съумява да закрепи брака ѝ с Андреа. По това време медиите тръбят, че италианецът гневно завижда на Хепбърн за триумфа и блестящата кариера и бори тъгата от персоналния си крах с изневери. Дали това е по този начин или не, не излиза наяве, само че е реалност, че двамата се развеждат след 13 години.

Одри не се омъжва повече, а се пробва да се върне към киното, което е загърбила, с цел да отгледа двете си деца. След няколко не изключително значими функции обаче се отхвърля и се отдава на щедрост и филантропична активност. Тя е дипломат на благосклонност на УНИЦЕФ до края на дните си.

Умира на 63-годишна възраст от рак на апендикса – извънредно рядко заболяване. Отказва химиотерапия и си отива безшумно на 20 януари 1993 година в Швейцария.

Нека почетем изящната кино и фешън икона с няколко от най-запомнящите се ѝ мисли:

"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най-хубавият метод за горене на калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам в това да бъдеш мощен, когато нищо не е наред. Вярвам, че щастливите девойки са най-красивите девойки. Вярвам, че на следващия ден е нов ден и имам вяра в чудеса. "

"Обичам хората, които ме карат да се дръзвам. Мисля, че това е нещото, което одобрявам най-вече, да се дръзвам. Смехът лекува доста заболявания. Може би е най-важното нещо у човек. "

"Чух една мъдрост един път: "Щастието е здраве и къса памет! " Ще ми се да я бях измислила аз, тъй като е толкоз вярна! "

"Сексапилът е повече от пропорции. Не се нуждая от спалня, с цел да потвърдя женствеността си. Мога да излъчвам толкоз доста съблазън, до момента в който бера ябълки от дървото или до момента в който просто заставам в дъжда. "

"За красиви очи търсете положителното в другите; за красиви устни изричайте единствено благи думи, а за хубава стойка вървете с мисълта, че в никакъв случай не сте сами. "

"С годините ще откриеш, че имаш две ръце - една, с цел да помагаш на себе си, и втора, с цел да помагаш на другите. "

"Женската хубост не е в облеклата, които тя носи, фигурата, която има, или метода, по който си прави прическата. Женската хубост се вижда от очите й, тъй като те са прозорецът към нейната душа – мястото, където е любовта ".

"Най-важното нещо е да се наслаждаваш на живота си - да бъдеш щастлива - единствено това има значение. "

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР