На деветия месец от започването на войната в Украйна руските

...
На деветия месец от започването на войната в Украйна руските
Коментари Харесай

В Курск и Белгород ударно готвят бомбоубежища

На деветия месец от започването на войната в Украйна съветските управляващи започнаха да построяват укрепителни линии за защита в Курска и Белгородска области.

Губернаторът на Курск Роман Старовойт регистрира основаването на две линии военни укрепления за отразяване на вероятно навлизане от страна на Украйна. " Тази седмица е приключена работата по укомплектоването и строителството на две усилени линии за защита на Курска област. Работата се извършваше дружно с министерство на защитата на Русия и граничното ръководство на Курска област. Третата линия ще бъде подготвена до 5 ноември. Ние сме подготвени да отразим всевъзможни похищения върху нашата територия ", написа той в своя Телеграм канал.

Началникът на комитета за районна сигурност на Курска област Михаил Горбунов съобщи в понеделник, че в района е въведен засилен надзор за влизане в граничните региони и придвижването по главните автомагистрали, като интензивно се почистват местата за скривалище, в това число подземните пространства. " Укритията в Курска област разрешават в тях да се настанят до 1.5 млн. души ", сподели чиновникът и прикани да се оборудват укрития и окопи до всички многолюдни обекти като банки, пощи, магазини.

За строителството на отбранителни уреди от бетонни блокове заяви и губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков. Такива укрепления в анексираната Луганска област на Украйна сега построява и частната военна компания " Вагнер ", в редиците на която водят война професионални наемници и съветски пандизчии. Основателят на компанията и непосредствен другар на Путин Евгений Пригожин съобщи, че строителството на оборудванията в Белгородска област се управлява от неговия чиновник Андрей Богатов. Пригожин твърди, че в района е образувано " национално опълчение ", с образованието на което също се занимават инструктури на " Вагнер ".

 

 Бетонные надолбы на границе Белгородской области и Украины

Такива бетонни конуси се появиха на границата на Белгородска област. Такива незамаскирани заграждения не са проблем за танковете

 

Как се стигна дотук?

 

До 24 февруари 2022 година, когато съветските войски по заповед на Владимир Путин нахлуха на украинска територия, никой в Курска или Белгородска области не се притесняваше. В началото на войната играта беше " на една врата " - руснаците обстрелваха Харков и други украински градове, а съветските граничари нямаха никакви проблеми.

Скоро обаче обстановката се промени - стартира обстрел и на съветска територия. В началото ударите изглеждаха инцидентни, а по-късно станаха съмнително точни. От 10 октомври, когато Русия стартира да нанася масирани удари по енергийната инфраструктура на Украйна, гърмежите в разнообразни обекти в съветските гранични райони станаха регулярни.

На 19 октомври Путин вкара режим на нараснала подготвеност на територииите на Централния и Южния федерални окръзи, в които влизат Курска и Белгородска области.

Украйна не поема отговорност за ударите по съветска територия - всеки гърмеж или пожар там в Киев изясняват с невнимателно боравене с огън или с некадърността на съветските артилеристи и ракетни оператори.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР