На човек до 390 лева стигат кувертите за Новогодишната нощ.

...
На човек до 390 лева стигат кувертите за Новогодишната нощ.
Коментари Харесай

Скъпи куверти плашат столичани, ще посрещнат Новата у дома

На човек до 390 лв. стигат кувертите за Новогодишната нощ. Ресторантьорите изясняват скока в цените с инфлацията. В същото време регистрират спад на резервациите за празничната вечер, съобщи България он ер.

390 лв. за 6-степенно меню е едно от най-скъпите оферти за новогодишно тържество в заведение за хранене в столицата. В него се включват и чаша вино, както и музикална стратегия. Средната цена за последната нощ от годината е от порядъка на 300 лв.. 
-->
" Има места, където кувертите излязоха отвън рамките на стандартите. Голяма част от сътрудниците търсят формула за своето оцеляване през месеците януари и февруари. Със сигурност има отлив на клиенти ", смята Аспарух Аспарухов.

" Погледнато по отношение на предходни години цените са по-високи, само че има хора, които могат да си го разрешат ", каза Богомил Николов.

Точно по тази причина огромна част от празнуващите избират да посрещнат Нова година в уюта на дома. 

" Много е скъпо, по-добре у дома ", твърди Десислава.

" Наистина са доста скъпи кувертите, не си заслужава ", е мнението на Гергана.

Можем да го прекараме, както си желаеме, а не да чакаме да ни се направи съгласно усета на някого другиго ", посочи Васил.

След инспекция в уеб сайтове за предложения за Новогодишната нощ равносметката е, че празненствата в Гърция и Сърбия излизат доста по-изгодно. В Ниш оферират 2 нощувки в 3-звезден хотел, дружно с 2 празнични вечери в кръчма с жива музика на обща цена 183 лв. на човек.

В Кавала пък против 199 лв. туристите получават 2 нощувки със закуски в 3-звезден хотел. Tака хората с по-ниски приходи избират по-изгодни предложения в прилежащи страни, а тези с по-високи - родните курорти. 

" Хората, които в действителност могат да си разрешат да честват в по-висок стандарт, те избират и по-далечни дестинации - преди всичко в курортните селищни центрове ", коментира Аспарух Аспарухов.

Хората с по-ограничени бюджети пък намират преференциални предложения в по-малките градове.

" В Монтана сме наели заведение. Ние направихме кувертите - 85 лв. ", уточни Людмил.

Според Асоциация " Активни консуматори "  не може да става дума за далавера на пазара, даже и при най-скъпите оферти, заради голямото многообразие от предложения, които клиентите имат разполагаем.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР